10.10.2010. / 17:34

Autor: Hina

U KB Merkur pacijentici otrovanoj gljivama uspješno transplatirana jetra

Nakon prijama u KB Merkur i medicinske obrade, pacijentica je stavljena na listu čekanja za transplantaciju jetre sa stupnjem najveće hitnoće

Klinička bolnica Merkur; Autor:
Goran Jakuš/PIXSELLKlinička bolnica Merkur; Autor: Goran Jakuš/PIXSELLMinistarstvo zdravstva RH izvijestilo je danas kako je u Kliničkoj bolnici Merkur uspješno transplantirana jetra pacijentici, koja je u tu bolnicu zaprimljena u srijedu, 6. listopada, s teškom kliničkom slikom trovanja gljivama.

Nakon prijama u KB Merkur i medicinske obrade, pacijentica je stavljena na listu čekanja za transplantaciju jetre sa stupnjem najveće hitnoće.

Zahvaljujući članstvu Hrvatske u Eurotransplantu dojava o donoru jetre stigla je pravodobno - unutar 48 sati - iz Austrije, te je 8. listopada u kasnim noćnim satima eksplantacijski tim KB Merkur krenuo po jetru u Austriju, te se nakon eksplantacije vratio u Zagreb.

Jetra je pacijentici jučer uspješno presađena, a zahvat je završio sinoć oko 20 sati. Voditelj transplantacijskog tima dr. Branislav Kocman izvijestio je da se pacijentica zasada postoperativno uspješno oporavlja, navodi Ministarstvo zdravstva.

Vezane vijesti

Nova afera u zdravstvu: Kvadrat u KB Merkur košta 26.000 eura!

Nova afera u zdravstvu: Kvadrat u KB Merkur košta 26.000 eura!

Nazire se nova afera u hrvatskom zdravstvu, i to u Kliničkoj bolnici Merkur, otkrili su Nacionalu upućeni liječnički izvori. Ondje se već nekoliko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika