Objavljeno u Nacionalu br. 778, 2010-10-12

Autor: Marko Biočina

PREŽIVJELI DRAGIČEVIĆ, TKALČIĆ I PETROVIĆ

Premijerka odgodila imenovanje novih članova Uprave Ine

JADRANKA KOSOR, navodno, odluku o
kadrovskim promjenama ne donosi jer se u vrhu HDZ-a ne mogu dogovoriti o zamjenamaJADRANKA KOSOR, navodno, odluku o kadrovskim promjenama ne donosi jer se u vrhu HDZ-a ne mogu dogovoriti o zamjenamaHrvatska premijerka Jadranka Kosor odgodila je odluku o imenovanju novih hrvatskih članova Uprave hrvatske naftne kompanije Ine. Naime, kako doznaje Nacional iz izvora bliskih vrhu Vlade, Tomislav Dragičević, Josip Petrović i Dubravko Tkalčić već su trebali biti smijenjeni da je u vrhu HDZ-a postignut dogovor oko toga tko će ih zamijeniti. Takvog dogovora zasad nema, no i ako budu smijenjeni za vjerovati je da neće imati problema s nalaskom novih angažmana.

Tako je već objavljeno kako se Dragičević kandidirao za članstvo u tri Nadzorna odbora državnih energetskih kompanija, Tkalčić bi karijeru mogao nastaviti na nekoj drugoj visokoj poziciji u Ininom menadžmentu, dok Josip Petrović navodno ima nekoliko ponuda, među kojima se ističe ona iz Gunvora, velike švicarske kompanije specijalizirane za trgovinu naftom i ostalim energentima. Gunvor je inače ključna tvrtka za izvoz nafte ruske državne kompanije Rosneft, a poslovna ponuda Petroviću navodno se temelji na izvrsnim poslovnim odnosima koje je s Gunvorom uspostavio za vrijeme svog mandata u Ini.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika