19.01.2005. / 00:00

Autor: Martina Pauček

HRVATSKA

ZAPOSLENICI U ZDRAVSTVU U SRIJEDU SE IZJAŠNJAVAJU O PRIHVAĆANJU GRANSKOG KOLEKTIVNOG UGOVORA

ZAPOSLENICI U ZDRAVSTVU U SRIJEDU SE IZJAŠNJAVAJU O PRIHVAĆANJU GRANSKOG KOLEKTIVNOG UGOVORA

Zaposleni u zdravstvu u srijedu se izjašnjavaju na referendumu o prihvaćanju Granskog kolektivnog ugovora (GKU), potvrdila je predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva Spomenka Avberšek. U zdravstvenom sustavu zaposleno je oko 59.000 djelatnika, a pravo na sudjelovanje u referendumu za djelatnost zdravstva imaju svi zaposleni u bolnicama i domovima zdravlja koji nisu u zakupu, te djelatnici Zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.
GKU-om koji vrijedi idućih pet godina radnicima u zdravstvu osigurano je povećanje plaća na uvjete rada, ovisno o radnom mjestu, između pet i 15 posto.
Radnici sa stažom dužim od 20 godina dobit će između četiri i 10 posto više plaće, ovisno o godinama provedenim u službi. Dogovoren je dar za djecu od 400 kuna te božićnica od najmanje 1.000 kuna, a povećan je i broj dana godišnjeg odmora.

Vezane vijesti

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Blizu jedan od sedam Amerikanaca ili 15,1 posto američke populacije bilo je bez zdravstvene zaštite u 2011. godini, pokazuje istraživanje nadležne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika