14.10.2010. / 16:30

Autor: Hina , Nacional.hr

'Ovo sve znači blokadu zemlje i skore izbore. Vlada mora odstupiti, za početak zbog lažova Hebranga'!

"Bitno je da je on smanjio broj ruku koje podržavaju ovu vladu, za sada za jednu, svoju, a dalje ćemo vidjeti", rekao je Stazić, naglasivši da njegova stranka nema nikakvog razloga surađivati sa Sanaderom. "SDP ima svoju politiku, svoje zahtjeve za prijevremenim izborima, koje ponavljamo već više od godinu dana", kazao je

Nenad StazićNenad StazićRiječima kako je očito da stojimo pred prijevremenim izborima SDP-ov zastupnik Nenad Stazić komentirao je jutrošnju vijest da je bivši premijer Ivo Sanader zatražio aktiviranje svog zastupničkog mandata u Hrvatskom saboru.

"Sukobi unutar HDZ-a okovali su zemlju i ne ide se naprijed, ni za milimetar. Ovaj Sanaderov potez taj sukob samo produbljuje. Sanader okuplja ili je već okupio dovoljan broj HDZ-ovih zastupnika da dovede do blokade Sabora, što znači da se, eventualno, ne bi mogao izglasati proračun za iduću godinu, a to onda znači automatski i pad vlade", obrazložio je Stazić svoj stav da Sanaderova najava povratka u zastupničke klupe znači i skore prijevremene izbore, koje SDP, naglasio je, traži više od godinu dana.

Kajin: 'Sanaderov povratak u Sabor završna bitka za HDZ i poruka: Jadranko, ovo je tvoj kraj'

Pupovac: Sanaderov povratak će homogenizirati HDZ

Bauk: Počela ultimate fight borba između HDZ-a i Sanadera

Bebić ostaje vjeran HDZ-u: 'Podržavam Jadranku Kosor i vodstvo stranke'

Na upit novinara ispred SDP-ove središnjice kakav će biti odnos njegove stranke prema Sanaderu, s obzirom na očekivanja da neće biti sklon svojoj bivšoj stranci i vladi, odgovorio je kako je pitanje hoće li Sanader uopće dolaziti u Sabor.

Darko Milinović, Ivan Šuker i Jadranka KosorDarko Milinović, Ivan Šuker i Jadranka Kosor"Bitno je da je on smanjio broj ruku koje podržavaju ovu vladu, za sada za jednu, svoju, a dalje ćemo vidjeti", rekao je Stazić, naglasivši da njegova stranka nema nikakvog razloga surađivati sa Sanaderom. "SDP ima svoju politiku, svoje zahtjeve za prijevremenim izborima, koje ponavljamo već više od godinu dana", kazao je.

Vlada je, smatra Stazić, trebala sama odstupiti već nakon što je predsjednik kluba HDZ-ovih saborskih zastupnika Andrija Hebrang nedavno javno priznao kako je Sanaderu sugerirao da kao razlog svog odlaska u javnosti navede slovensku blokadu hrvatskih pregovora za članstvo u EU.

To Hebrangovo priznanje Stazić je ocijenio nevjerojatnim za zemlju koja se hvali da je demokratska. "To da predsjednik Kluba zastupnika vladajuće stranke priznaje da je za saborskom govornicom, govoreći u ime Kluba, lagao naciji o jednoj tako bitnoj stvari kakva je odlazak premijera s funkcije, to stvar dovodi do apsurda", poručio je, upitavši tko uopće više može vjerovati i Hebrangu, i vladi i stranci u čije je ime govorio.

"Priznati da ste lagali naciji je nešto nečuveno. To je apsolutno intolerantno. I sama ta činjenica, i da nema Sanadera i svih ovih afera, bila bi dovoljna da vlada odstupi", rekao je Stazić.

Upitan nije li još apsurdnije da Hebrang nakon tog priznanja ne trpi nikakve sankcije i tko ga uopće može sankcionirati, odgovorio je kako ga, da to želi i uopće smatra potrebnim, može sankcionirati njegova stranka.

"Ali, njegova stranka očito misli da Hebrang radi dobro i da je to zapravo ostvarenje njihove politike - doći i lagati, svjesno i namjerno znati da lažeš, govoriti laži cijeloj naciji u izravnom televizijskom prijenosu i onda to još u televizijskom dnevniku i radijskoj emisiji i priznati", poručio je Stazić.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 14.10.10. 17:20

plači oporbo plači nad sudbinom svojom mi se ne vrijeđamo od luzera


registracija
31/1/10

STTony, 14.10.10. 17:36

Čmarko, izrode i najobičnija izdajico, nema riječi koliko mrzim jadnike koji izdaju, poglupljuju nemilice pljačkaju vlastitu zemlju radi neke jadne fotelje ili svoje sitne i kukavne koristi jer znaju da svojom pameću i sposobnošću nikad ništa neće niti su napravili u životu.


registracija
6/10/09

pfefer, 14.10.10. 17:48

oko ti st znači da si iz splita onda te stvarno žalim kerumov dupelizac


registracija
30/6/10

petrus7, 14.10.10. 19:35

ČMARKO JEBEM TI MATER KRADEZEOVSKU. DABOGDA UMRO I TI I SVI POPUT TEBE.


registracija
23/8/09

xaron, 14.10.10. 21:00

Ne znam dali je Hebrang Lazov, ali znam da je ovaj Nenad Nitko te neka tako i ostane.


registracija
5/3/10

starimudrac, 15.10.10. 07:17

komunjare su sve za.ebale. 20godina su na vlasti, popljačkali nas, izručili naše heroje ko da su zločinci, pokrali mirovinski sustav, ofarbali svaki tunel osam puta, a o titi da i ne govorim. prodao inu, podravku opljačkao, a jovanka je vlasnica fimimedije i preko jakova blaževića krade našu lovu. ajde ljudi, ne ser.te !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika