18.10.2010. / 12:36

Autor: Hina

Dolce i Gabbana optužen za utaju poreza: Duguju pola milijarde eura!

Iznos neplaćenog poreza kreće se oko 420 milijuna eura

Domenico Dolce i Stefano Gabbana (Reuters)Domenico Dolce i Stefano Gabbana (Reuters)Talijanski tužitelji optužili su modnu kuću Dolce&Gabbana da nije prijavila prihod od oko 840 milijuna eura (1,2 milijardi dolara), izvijestio je talijanski vodeći poslovni dnevnik Il Sole 24 Ore.

Istražitelji su zaključili istragu o osnivačima kompanije Domenicu Dolceu i Stefanu Gabbani i još pet osoba ali službena optužnica još nije podignuta, izvijestio je u subotu milanski dnevnik, pozivajući se na lokalni ured državnog tužitelja.

Istražitelji tvrde da su Dolce i Gabbana 2004. i 2005. u Luksemburgu osnovali tvrtku koja je preuzela kontrolu nad brendovima grupe i da su time izbjegli plaćanje poreza u Italiji. Luksemburškom tvrtkom Gado upravljalo se iz Italije, navode oni.

Iznos neplaćenog poreza kreće se oko 420 milijuna eura, piše rimski dnevnik Il Messaggero.

Italija je proteklih mjeseci krenula u odlučnu borbu protiv raširene porezne evazije kako bi povećala prihode od poreza, stanjene nakon međunarodne gospodarske krize.

Dolce and Gabbana utemeljen je 1985. i prošle je godine zapošljavao preko tri tisuće zaposlenika u više od 116 trgovina i 17 tvornica, stoji na internetskoj stranici grupe.

Vezane vijesti

Utaja poreza u Grčkoj je 'nacionalni sport'

Utaja poreza u Grčkoj je 'nacionalni sport'

"Pomozite sami sebima i napokon plaćajte poreze!" Ili drugim riječima, Grci samo moraju pošteno plaćati poreze i kriza je prevladana. Tom primjedbom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika