31.10.2010. / 13:51

Autor: Hina

Policija u Sjevernoj Irskoj deaktivirala bombu na aerodromu, drugu u dva dana

"Posljednjih je dana policija pojačala svoje mjere u borbi protiv prijetnje koju predstavljaju zavedeni pojedinci i skupine koji žele ponovno uvući zemlju u razaranje i bijedu"

Foto: Reuters/arhivaFoto: Reuters/arhivaPolicija u Sjevernoj Irskoj deaktivirala je u nedjelju bombu na parkiralištu međunarodne zračne luke u Belfastu i time osujetila drugi pokušaj napada u dva dana.

Snage sigurnosti u Sjevernoj Irskoj u visokom su stanju pripravnosti zbog aktivnosti nacionalističkih skupina koje ne prihvaćaju mirovni proces s Britanijom i u subotu su deaktivirale bombu ispod željezničkog mosta u Lurganu, južno od Belfasta.

"Oba eksplozivna sredstva mogla su prouzročiti ozljede i štetu. Ostavljena su na javnim mjestima...", izjavio je pomoćnik šefa policije Duncan McCausland.

"Posljednjih je dana policija pojačala svoje mjere u borbi protiv prijetnje koju predstavljaju zavedeni pojedinci i skupine koji žele ponovno uvući zemlju u razaranje i bijedu", kazao je.

Policija je priopćila da je bomba, koja je ostavljena u automobilu na parkiralištu zračne luke, bila pričvršćena na spremnike sa zapaljivom tekućinom.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika