04.11.2010. / 21:03

Autor: Hina

Brugge - Dinamo 0-2: 'Plavi' pobjedom u Belgiji nadomak proljeću u Europi

U petom kolu Dinamo putuje u Španjolsku na noge Villarrealu, dok PAOK u Solunu dočekuje Club Brugge. Obje utakmice na rasporedu su 2. prosinca

Sammir je svojim pogotkom otvorio vrata pobjede u Bruggeu

Foto:Sanjin StrukićSammir je svojim pogotkom otvorio vrata pobjede u Bruggeu Foto:Sanjin StrukićU susretu četvrtog kola D skupine Europske lige Dinamo je na gostovanju u Belgiji pobijedio Club Brugge 2:0 (0:0) i sasvim se približio 'europskom proljeću' koje 'modri' čekaju 40 godina. Golove za Dinamo postigli su Sammir u 54. i Bišćan u 59. minuti.

U drugom susretu iz ove skupine PAOK je u Solunu pobijedio Villarreal 1:0, a strijelac je bio Vierinha u 71. minuti.

Nakon četiri kola vodi Dinamo sa sedam bodova koliko ima i PAOK, no Dinamo ima bolju razliku pogodaka. Villarreal je treći sa šest bodova, dok je Club Brugge na začelju skupine sa dva boda.

U petom kolu Dinamo putuje u Španjolsku na noge Villarrealu, dok PAOK u Solunu dočekuje Club Brugge. Obje utakmice na rasporedu su 2. prosinca.

Nakon što je prokockao dvije prilike, u Solunu protiv PAOK-a, te protiv Bruggea u Zagrebu, Dinamo se gostujućom pobjedom u Belgiji vratio u igru za plasman u drugi krug natjecanja. Dinamo 40 godina čeka da prezimi u Europi i sada napokon ima za to priliku. Hrvatskom prvaku je trebalo tek pet 'ozbiljnih' minuta da prelomi utakmicu u kojoj je Brugge veći dio susreta bio bolji. No gol Sammira u 54. i Bišćana pet minuta kasnije donio je Dinamo mnogo razloga za zadovoljstvo. Sada Dinamo sam odlučuje o svojoj sudbini i po svemu sudeći odlučivat će dvoboj posljednjeg kola kada u Zagreb dolazi PAOK.

Dvoboj Bruggea i Dinama kasnio je deset minuta zbog velikih gužvi na ulazu u stadion, pa su domaćini procijenili kako je bolje pričekati da navijači zauzmu svoja mjesta, a ne riskirati da možda netko strada. To kao da je uspavalo Dinamove igrače koji su prvo poluvrijeme odigrali blijedo i bezidejno. "Modri" u prvih 45 minuta nisu niti jednom zaprijetili vratima De Vliegera, a udarne igle Sammir i Badelj bile su praktički nevidljive. Igra hrvatskog prvaka bila je prespora, a vezna linija uvjerljivo najslabiji dio momčad. Chago i Callelo i nisu kreatori, Ibanez je bio bez učinka, a Sammir i Badelj pod 'ručnom'. Srećom, niti Belgijanci nisu briljirali i nisu iskoristili loše izdanje Dinama. Brugge je bio nešto aktivniji i agresivniji, no uspio je stvoriti samo jednu ozbiljnu priliku koju je zapucao Geraerts u 23. minuti.

Nastavak utakmice donio je bitno drugačiju sliku Dinama. Očito je 'ribanje' u svlačionici donijelo rezultata jer su 'modri' zaigrali agresivnije i odlučnije. Takav pristup donio je u 54. minuti vodstvo nakon sjajne akcije Badelja i Sammira nakon koje je Brazilac sam izbio pred belgijskog vratara i lakoćom ga svladao. Pet minuta kasnije Sammir je iz slobonog udarca iz kosa ubacio pred belgijski gol, a Bišćan je udarcem glavom svladao De Vliegea.

Do kraja utakmice Dinamo se povukao i čvrsto branio vodstvo koje je usprkos nekoliko izglednih prilika Bruggea uspio i obraniti.

CLUB BRUGGE - DINAMO 0:2

BRUGGE. Stadion Jan Breydel - 20.000 gledatelja; Sudac: Thomas Einwaller (Austrija);

Strijelci: 0:1 Sammir (54), 0:2 Bišćan (59)

Žuti kartoni: Geraerts, Camozzato / Cufre, Vrsaljko

Crveni karton: -

CLUB BRUGGE: De Vlieger - Camozzato (od 73. Šćepović), Hoefkens, Donk, Diaz (od 53. Van der Heyden) - Simaeys, Geraerts, Blondel - Dalmat (od 46. Lestienne), Perišić, Kouemaha

DINAMO: Kelava - Vrsaljko (od 72. Etto), Bišćan, Tonel, Cufre - Chago, Callelo (od 80. Barbarić) - Badelj, Sammir, Ibanez - Beqiraj (od 89. Ademi)

LJESTVICA:

1. DINAMO 4 2 1 1 4:1 7

2. PAOK 4 2 1 1 3:2 7

3. Villarreal 4 2 0 2 3:4 6

4. Club Brugge 4 0 2 1 1:3 2

Vezane vijesti

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Bivši čelnici NK Croatije Mirko Novosel, Tomo Horvatinčić i Damir Vrbanović nepravomoćno su danas oslobođeni optužbe za zloporabe "teške" oko 120… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika