08.11.2010. / 11:29

Autor: Nacional.hr

Renault jača prisutnost u Formuli 1 u 2011. godini

"Navedeni ugovori znače da će od 2011. Renault opskrbljivati tri ekipe - odnosno, 25% bolida na startnom poretku.Čvrsto vjerujemo u prednosti naše prisutnosti u F1; time se Renault pozicionira kao tehnološki leader te povećava vidljivost naše marke diljem svijeta", kaže Rey

Renault sa zadovoljstvom najavljuje nove ugovore o opskrbi motorima s Red Bull Racing-om i 1Malaysia Racing Team-om (UK) Ltd za sezonu 2011. i nakon toga.

Renault će opremati Red Bull Racing motorima u sezonama 2011. i 2012. Novi ugovor znači veću prisutnost marke Renault na bolidima Red Bull-a i to počevši od Velike nagrade Brazila ovaj vikend.

Logo marke Renault će odsada biti vidljiv na prednjem dijelu bolida te na kacigama vozača, povrh svog tradicionalnog mjesta na poklopcu motora.

Novi kupac Renaulta će biti 1Malaysia Racing Team (UK) Ltd koji se tijekom sezone 2010. natjecao pod nazivom Lotus Racing i koji je ostvario najveći uspjeh među novim natjecateljima ove godine. Navedeno partnerstvo je sklopljeno za dvije iduće sezone.

Bernard Rey, predsjednik Renault Sporta, je komentirao:

"Renault sa zadovoljstvom najavljuje produljenje suradnje s Red Bull Racing-om i dolazak novog kupca, 1Malaysia Racing Team (UK) Ltd. Navedeni ugovori znače da će od 2011. Renault opskrbljivati tri ekipe - odnosno, 25% bolida na startnom poretku.Čvrsto vjerujemo u prednosti naše prisutnosti u F1; time se Renault pozicionira kao tehnološki leader te povećava vidljivost naše marke diljem svijeta", kaže Rey.

Vezane vijesti

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Dio čitatelja sigurno se sjeća putovanja na more po ljetnim vrućinama u već kultnim Renault „četvorkama“. Klima uređaja nije bilo, a u auto se jedva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika