Objavljeno u Nacionalu br. 783, 2010-11-16

Autor: Robert Bajruši

SDP više neće predlagati amandmane u raspravi o proračunu

ZORAN MILANOVIĆ, šef SDP-a, osmislio je novi način nastupa u Saboru gdje će SDP-ovi zastupnici
govoriti o vlastitim idejama i potpuno zanemariti VladuZORAN MILANOVIĆ, šef SDP-a, osmislio je novi način nastupa u Saboru gdje će SDP-ovi zastupnici govoriti o vlastitim idejama i potpuno zanemariti VladuZastupnici glavne oporbene stranke SDP-a, odlučili su kako neće ulagati amandmane prilikom ovotjedne rasprave o državnom proračunu za 2011. godinu. U Socijaldemokratskoj partiji smatraju kako je podnošenje amandmana besmisleno, budući da je prilikom donošenja prijašnjih proračuna, HDZ-ova vlada redovito odbacivala sve opozicijske prijedloge.

Umjesto toga dogovoren je drukčiji pristup, a to znači kako će SDP-ovci u raspravi nastupati kao da se njihova stranka nalazi na vlasti, i bez puno spominjanja vladinih prijedloga, iznositi ideje koje projekte bi oni financirali iz proračuna. Računa se kako će govoriti tridesetak njihovih zastupnika, između ostalog, Gordan Maras će se baviti financijskom politikom, Slavko Linić i Branko Grčić gospodarstvom, Rajko Ostojić ulaganjima u zdravstvo, dok će Milanka Opačić biti zadužena za socijalnu politiku. U SDP-u se nadaju kako će tako uspjeti građanima bolje objasniti svoje ideje i programska stajališta, te izbjeći uobičajene svađe sa zastupnicima HDZ-a, zbog kojih su saborski zastupnici u posljendje vrijeme u više navrata u javnosti bili prozivani zbog manjka političke kulture.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika