16.11.2010. / 17:53

Autor: Hina

Daul: Meni Sanader nije pisao, imam puno povjerenje u hrvatsko pravosuđe

Predsjednik kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu Joseph Daul izjavio je u utorak da nije dobio nikakvo pismo bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera te istaknuo da ima potpuno povjerenje u hrvatsko pravosuđe.

Joseph DaulJoseph DaulPredsjednik kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu Joseph Daul izjavio je u utorak da nije dobio nikakvo pismo bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera te istaknuo da ima potpuno povjerenje u hrvatsko pravosuđe.

"Nisam primio ni vidio nikakvo pismo. Ne znam ništa o Sanaderovu slučaju. Uvijek sam tražio da pravosuđe bude slobodno i osobno sam imao posla s pravosuđem i iz toga sam izišao neokaljan. Imam potpuno povjerenje u hrvatsko pravosuđe", rekao je Daul odgovorajući na novinarsko pitanje je li primio Sanaderovo pismo u kojem se on žali na politički progon u Hrvatskoj.

Sanader je takvo pismo poslao predsjedniku Europske komisije Joseu Manuelu Barrosu, a u Europskoj komisiji su potvrdili primitak toga pisma i najavili da će Barroso na njega odgovoriti.

Daul sudjeluje na konferenciji o jugoistoku Europe, naslovljenoj "Balkan u srcu Europe", koju u Europskom parlamentu organizira klub zastupnika Europske pučke stranke. Na konferenciji sudjeluju i hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković, albanski premijer Sali Berisha, makedonski premijer Nikola Gruevski, čelnik HDZ-a 1990. iz BiH Božo Ljubić, čelnik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić te niz zastupnika Europskog parlamenta iz Europske pučke stranke.

Ministar Jandroković je na konferenciji za novinare ponovio da je hrvatski cilj završiti pristupne pregovore u prvoj polovici sljedeće godine i ubrzo nakon toga potpisati pristupni ugovor. Izrazio je zadovoljstvo izvješćem o napretku koje je nedavno objavila Europska komisija u kojem je zabilježene napredak Hrvatske u svim područjima. Također je istaknuo kako Hrvatska i dalje računa na potporu Europske pučke stranke na preostalom putu do članstva u EU-u.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika