18.11.2010. / 08:23

Autor: Nacional.hr

Novac iz 'crnog fonda' HDZ-a uzimali i Milinović i Bianca Matković?

USKOK-ovi i policijski izvori, ali i izvori iz HDZ-a potvrdili su Večernjaku da je bila uspostavljena politička struktura koja si je iz nelegalno izvučenog novca dijelila mjesečne naknade koje su u prosjeku bile na razini još jedne plaće

Ministar zdravstva Darko MilinovićMinistar zdravstva Darko MilinovićNovac iz HDZ-ovog "crnog fonda", koji je stvaran pod pokroviteljstvom Ive Sanadera, dobivali su i ministar zdravstva Darko Milinović te bliska suradnica bivšeg premijera Bianca Matković.

Večernji list piše kako je ove informacije dobio iz nekoliko dobro upućenih izvora, no ministar Milinović oštro odbacuje ovakve tvrdnje.

"Sve što sam u sedam godina uzeo bilo je nekoliko putnih naloga i troškovi za benzin, no to je išlo legalno preko blagajne stranke", izjavio je Milinović Večernjaku i dodao da njegovo Ministarstvo nikada nije poslovalo sa Fimi medijom.

Naglašava kako s marketinškim agencijama koje su u središtu afera uopće nije imao posla te napominje da možda upravo to nekomu smeta.

"Počela su razna podmetanja. To su apsolutne neistine. Riječ je o podvalama i sitnim igrama", rekao je Milinović i dodao da ništa nije dobivao na crno, niti išta zna o paralelnim plaćama koje bi isplaćivali Mladen Barišić ili Ivo Sanader.

Popis imena koja se vežu uz crni fond mnogo je širi i na njemu su navodno dužnosnici koji idu do ranga državnih tajnika, a interesno ih je povezivao bivši premijer, piše ovaj dnevnik.

USKOK-ovi i policijski izvori, ali i izvori iz HDZ-a potvrdili su Večernjaku da je bila uspostavljena politička struktura koja si je iz nelegalno izvučenog novca dijelila mjesečne naknade koje su u prosjeku bile na razini još jedne plaće.

Navodno je model uplate i isplate iz tih "crnih fondova" išao tako da su se "duple plaće" isplaćivale onim dužnosnicima koji su pridonosili punjenu tih fondova.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 18.11.10. 08:37

stvarno ove novinare treba tužiti jer sad ve ć izmišljaju i pišu bedastoće i sustavno žele uništiti poštene ljude sramite se


registracija
6/10/09

pfefer, 18.11.10. 08:40

svi ovi novinari uhr su korumpirani i primaju mito po tome jer su podigli hajku protiv određenih osoba bez ikakvih dokaza i lažu o uskokovim ispitivanjima


registracija
8/7/09

bankar, 18.11.10. 08:43

pa samo budala može pomisliti da onoliku viletunu gradi od plaće


registracija
8/7/10

Maroje, 18.11.10. 09:04

Ispada da su novinari nevini sveci,a zna se da ih obilato financira Soroš da pod krinkom demokracije blate hrvate i Hrvatsku.Nije istina da u Hrvatskoj nema pozitivnih stvari i plemenitih ljudi o kojima bi se dalo pisati. Ali neka, ko s vragom tikve sadi o glavu mu se razbiju


registracija
31/1/10

STTony, 18.11.10. 09:45

MAroje, u pravu si kad kažeš da u nas ima i pozitivnih ljudi, samo takvih sigurno nema nigdje u Kra-De-Zeu.


registracija
1/1/70

, 18.11.10. 09:46

Povjerljiv uski krug svaki mjesec dijelio prljavi novac
Novac iz crnog fonda primali i Darko Milinović, Bianca Matković...

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

A čiji je on čovjek ?ADZea,ili Sdpea ? Istina ,bio je on i komunjara,pa je vidio i uvidio da se pljačkati može jedino na ako odjedanput posteneš tzv domljub i član lopovske stranke ADZe,i nije pogriješil,jer su im sva vrata pljačkanja i rasturanja ove države otvorena naravno uz pomoć Bajića. E sad je samo pitanje šta će s lopovima biti kad vlast preuzme Milanović i njegov SDPe?Ja se duboko nadam da će svi ADZe kriminalci završiti iza brave....


registracija
1/1/70

, 18.11.10. 09:48

Novac iz crnog fonda primali i Darko Milinović, Bianca Matković...

=================================================
Sve ovo je kriminalcima omogućio Bajić baja. Jer da je on radio svoj posao kako zakon,ustav nalaže pa i sam Bog zapovijeda...nebi ovakvih Milinovića bilo na slobodi,već bi tucali kamen zajedno s Miklenićem koji ovakve ispovijeda.


registracija
1/1/70

, 18.11.10. 09:49

Novac iz crnog fonda primali i Darko Milinović, Bianca Matković...

________________________________________

Milinoviću tiću paveeliću,a bivši komonistiću,trk Mili Bogoviću,on ovakve KRIMINALCE s apetitom ispovijda i uzima u zastitu.
Mamu vam....sve ste zivo opljačkali i još se RUGATE narodu.....institucijama kojim su vasi na čelu.Jezivo. !!!!


registracija
1/1/70

, 18.11.10. 09:50

Novac iz crnog fonda primali i Darko Milinović, Bianca Matković...
Kako je to moguće?Bio covjek bivši član SKJ...pa onda postao Norčev sljedbenik koji se lancima vezao...znao je lopov kako unovčiti sve te prelaze iz jedne političke opcije u drugu...lako mu je bilo s pljačkanjem napraviti velebnu kuću....ovo je katasrofa šta je ta mafija radila.


registracija
1/1/70

, 18.11.10. 09:51

Novac iz crnog fonda primali i Darko Milinović, Bianca Matković...
Samo vi tzv velike rvatine pljačkajte i onda potražite pomoc od Kaptola....oni skidaju sve grijehe,ako malo opljačkanog novca sjedne na njihov TR.
Tužno je šta banda uradi od Hrvatske. Ako Bajić i dalje bude spavao...nadam se da će i on doći pod udar kad neki drugi budu vladali.
Ako ovaj bandit tvrdi da je sve lege artis s njegovim bogastvom...neka sam pozove mjerodavne da mu ispitaju porijeklo imovine. Pa da vidimo čija majka crnu vunu prede.


registracija
1/1/70

, 18.11.10. 09:52

Očekujem da se javi Miklenić....on po običaju uvijek ima nešto pametno za izvaliti. Haahahh,dragi crkvenjaci,kad ste blagosivali teenkove....blagosovite i ove kriminalce jer za crkvu uopće nije vazno tko je tko.
I onda se čudite što većina naroda na vas gleda kao i na ovog lopova.


registracija
1/1/70

, 18.11.10. 09:53

Milinoviću,brzo kod Mile Bogovića na ispovijed...neka isti urgira preko don Vinka...da se ustavi pisanje o ISTINI...jer i crkva se boji istine iako oni vole reći da istina oslobađa...sve pljačke i druge nemoralne radnje prebacite na komunjare...jer đe bi tzv domoljub mogao pljačkati...pa vi se strogo pridrzavate 10 Bozjih zapovijedi....hihihihihi,joj Mladene Bajiću....represivni organi,izgleda da vas treba procesuirati a Milinovića....kriminalce nagraditi.SRAMOTA !!!!


registracija
1/1/70

, 18.11.10. 09:55

Povjerljiv uski krug svaki mjesec dijelio prljavi novac
Novac iz crnog fonda primali i Darko Milinović, Bianca Matković...

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Stotinu puta su gori ADZe banditi od četnika.Ovo šta oni napraviše od ovako perspektivne drzave.,to nebi ni Seseljevci...i oni bi makar malo vodili računa o općem dobru...kako je moguće da ovolikim ŽAROM tzv domoljubi pljačkaju svoju drzavu...? Samo me zanima hoće li sad onaj klerikalac Miklenić opet napadati komuniste...a branite don Sanadere...?


registracija
27/8/09

Lujo1, 18.11.10. 10:01

Kaj bi se dogodilo s tom gamadi u bilo kojoj zemlji svijeta kad bi se to doznalo?
U Kini bi lijepo za Novu godinu bili obješeni na glavnom trgu glavnog grada - recim.
U Njemačkoj bi im se za svagda zameo svaki trag u politici, novac bi vratili, a kaznu zatvorsku bi uredno odslužili.
U RH postaju i ostaju ministri.
GAMAD, GAMAD, GAMAD!!!


registracija
1/1/70

, 18.11.10. 10:11

Povjerljiv uski krug svaki mjesec dijelio prljavi novac
Novac iz crnog fonda primali i Darko Milinović, Bianca Matković...

_______________________________________________-
Ispovijedam se tebi Jaco i tebi Vladimire Šeeksu,a poslijeću otići i kod Mile Bogovića da me uzme u Zaštitu...da nijedan tzv domoljub nije nikad ukrao ništa ! Mi isključivo radimo za opće dobro,i zato nam sve cvijeta u HR...i iskreno i odano služimo svom narodu.
Pljačkanje nama tzv domoljubima je strani pojam...pljačkanje je imanentno JEDINO komunjarama....ološu ,a mi tzv domoljibi tu svakako ne spadamo.


registracija
28/4/10

Zvonko, 18.11.10. 11:03

Gdje ima dima, ima i vatre! No, zanimljivo da se samo vatra vidi u jednom taboru, dok se u drugom može dimiti do Aljaske, tu nema vatre. Naravno da mislim na poštene SamoDajPare partijaše.
Činjenica je da novinari odrađuju prljave poslove za svoje urednike. Moglo se ovih dana čitati o ispovijesti fotografa koji nema šta jesti trenutno a radio je prljavštine za EPH. Npr. obavezno diskreditirati Mavrovića! Optužnice se pišu i prije istraga. Samo kada se sjetim onog pametnog Baretića kak je nasjeo podvali srpskih obavještajaca oko isplate Mladiću nekih 9 283 288 DM-a za ovo i ono. Kako su ljudi, neki naivni, a neki zlonamjerni. I sve to nije sigurno slučajno. I sve to skupa rade isti ti novinari dok se mirno po Sloveniji iskapaju tisuće kostiju žrtava partizanskog zločina, a da se ni jednim jedinim slovom ne osvrnu na njih. Ljudska tragedija!


registracija
8/7/10

Maroje, 18.11.10. 11:55

SDP financira Soroš,HDZ crni fondovi.... Nadajmo se boljim vremenima kad nestane love u tim fondovima


registracija
30/6/10

petrus7, 18.11.10. 12:53

Zato se i pravi onolika kuća. Od čega? nije od plaće sigurno. A u drugom taboru da postoji nešto odavno bi oni završili u zatvoru a ne bi se slalo iz svog tabora. Zarad europe oni zatvaraju svoje ljude. Tužno. A oni koji brane lopove i sami su lopovi u mojim očima. Kako možete braniti takve ljude. Dok vi ovdje garantirate životom za njih oni trpaju lovu u džep i grade kućerine a vi jedva spajate kraj s krajem. Ista je priča i kod komunjara. Svi su isti. Nikome ne vjerujem. Ali za početak želim ove vidjeti u zatvoru i na burzi rada.


registracija
30/6/10

petrus7, 18.11.10. 12:53

Zato se i pravi onolika kuća. Od čega? nije od plaće sigurno. A u drugom taboru da postoji nešto odavno bi oni završili u zatvoru a ne bi se slalo iz svog tabora. Zarad europe oni zatvaraju svoje ljude. Tužno. A oni koji brane lopove i sami su lopovi u mojim očima. Kako možete braniti takve ljude. Dok vi ovdje garantirate životom za njih oni trpaju lovu u džep i grade kućerine a vi jedva spajate kraj s krajem. Ista je priča i kod komunjara. Svi su isti. Nikome ne vjerujem. Ali za početak želim ove vidjeti u zatvoru i na burzi rada.


registracija
11/1/10

fluid, 18.11.10. 15:32

Glupi Milinoviću.Baš si kreten.Ako ti se stranka financira ilegalnim novcem, tada su i te tvoje dnevnice "na crno".Ilegalne!Kužiš some jedan HDZ-ovski.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika