30.11.2010. / 07:38

Autor: Hina

Američki promatrači izbore na Haitiju nazvali 'lakrdijom'

Izbori su protekli u napetom ozračju zbog čega je najmanje 12 od 18 kandidata zatražilo njihovo poništenje. Središnje izborno povjerenstvo, koje je isključilo nekoliko kandidata za nasljednika predsjednika Renea Prevala, u nedjelju navečer je izbore ipak proglasilo valjanima u najvećem dijelu zemlje

Američki promatrači ocijenili su da su predsjedničke i parlamentarne izbore održane u nedjelju na Haitiju obilježile brojne nepravilnosti i pozvali su međunarodnu zajednicu da odbaci tu "očitu lakrdiju".

"Od nedostatka listića najpopularnije stranke do nepravilnosti na dan glasovanja, ovi su izbori bili očita lakrdija od početka do kraja", rekao je jedan od direktora Središta za gospodarska i politička istraživanja, Mark Weisbrot u priopćenju objavljenom u nedjelju navečer.

Stručnjak tog središta, Alex Main boravio je na Haitiju kao promatrač na izborima i svjedočio je o brojnim nepravilnostima, napose o zatrpavanju glasačkih kutija listićima, ističe ustanova.

Izbori su protekli u napetom ozračju zbog čega je najmanje 12 od 18 kandidata zatražilo njihovo poništenje. Središnje izborno povjerenstvo, koje je isključilo nekoliko kandidata za nasljednika predsjednika Renea Prevala, u nedjelju navečer je izbore ipak proglasilo valjanima u najvećem dijelu zemlje.

Rezultati prvog kruga trebaju se objaviti 5. prosinca, a mogući drugi krug mogao bi se održati 16. siječnja.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika