03.12.2010. / 12:02

Autor: Martina Čizmić

Ribić: 'Zbog Šukera smo gotovo došli do prijevremenih izbora, a SDP je leglo radikalnih neoliberala'

"Mislim da je poštena i dobronamjerna, ali nedostaje joj ekonomskog obrazovanja. Ona nema okruženje i strukturu. Kompetentne ljude koji će je nositi", ističe Ribić svoje mišljenje o premijerki

Vilim RibićVilim RibićSindikalni čelnik Vilim Ribić, koji je u javnosti poznat kao zagovornik zaposlenih u javnoj službi u intervjuu za tportal otvoreno je govorio o odnosu s premijerkom Jadrankom Kosor i problemima s kojima se susreće u radu.

Iako su ga mnogi kritizirali jer je javno dao potporu premijerki, Ribić ističe kako nije bitno "kakva je Kosor, već kakav je HDZ". Dodaje kako ju poštuje jer pokušava nešto promijeniti iako će je "u političkom smislu progutati mrak" zbog toga.

"Mislim da je poštena i dobronamjerna, ali nedostaje joj ekonomskog obrazovanja. Ona nema okruženje i strukturu. Kompetentne ljude koji će je nositi", ističe Ribić za tportal.

Nije tajna da s ministrom financija Ivanom Šukerom nije u najboljim odnosima.

"Šuker je zaslužan za sve ove događaje. Zbog njega smo gotovo došli do prijevremenih izbora. On jednostavno ne zna komunicirati i umjesto da okuplja ljude, on ih rastjeruje. Neiskren je i ne izvršava obećanja", opisuje Šukera Ribić.

Kao primjer ministrove nedosljednosti navodi situaciju u kojoj su ga pitali zašto država dopušta da neke tvrtke ne plaćaju porez i doprinose državi. Odgovorio je kako su važnija radna mjesta zbog čega se ne mogu držati zakona "kao pijan plota".

"On ne shvaća da država mora biti principijelna. Porezi i doprinosi su svetinja", ističe sindikalist.

No, nije mu samo aktualna vlast loše "sjela". Ribić ima svoje mišljenje i o oporbi. Za šefa SDP-a Zorana Milanovića kaže kako je stalno nabrijan, a zbog politike koju SDP vodi, volio bi da se cijela stranka promijeni.

"No u to ne mogu vjerovati dok u SDP-u sjede radikalni neoliberali poput Slavka Linića", priča Ribić i ističe kako ne može gledati prepucavanje dviju najjačih stranaka na razini osnovne škole.

Upravo zbog aktualnog stanja na političkoj sceni Ribić zaziva treću opciju no ističe kako on osobno nema političkih ambicija.

"Treća opcija mora biti vezana uz sindikalni duh, ideju socijalne pravde i jednakosti", ističe na kraju intervjua Ribić.

Vezane vijesti

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska je prodala 1,5 milijardi dolara vrijedne obveznice s rokom dospijeća za pet godina, uz prinos od 6,375 posto, javljaju strane novinske… Više

Komentari

registracija
3/12/10

bosanac, 03.12.10. 12:11

a sta si ti ribicu?


registracija
30/6/10

petrus7, 03.12.10. 13:23

Ti si majmun jedan potkupljeni i trebalo bi ispitati tvoja poslovanja pa u prdekanu skupa s tvojim KRADEZEOVCIMA. MRŠ!!!


registracija
3/12/10

bosanac, 03.12.10. 13:40

potpisujem petrus7


registracija
24/11/10

aabar, 03.12.10. 14:29

Koji lik....ni sa crtića mu nisu ravni...ali zna se boriti za svoje dupe


registracija
14/8/10

rubix, 03.12.10. 14:32

Ribiću sad ne paše Milanović jer nije pohvalio onaj njihov ''velebni'' uspjeh sa referendumom o referendumu kojim su izdali preko 700 000 ljudi. Nesposobni sindikalisti, za stanje u državi su im krivi svi osim njih samih. Zaboravljaju da su svih ovih godina držali lojtre HDZ-u.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika