15.12.2010. / 21:11

Autor: Martina Čizmić

Prokletstvo i dalje stoji: Dinamo ostao bez proljeća u Europi

Činjenica je da je Dinamo ove sezone napravio više nego i jedne prije. No, isto je tako činjenica da će proljeće dočekati samo s obvezama u HNL-u i Kupu. Na Europu će morati pričekati barem još jednu sezonu

Vahid HalilhodžićVahid HalilhodžićJedna dobra kontra bila je dovoljna da se potope sve Dinamove nade u proljeće u Europi. U šezdesetoj minuti utakmice, dok su se igrači Dinama nakon izmjene još razmještavali po terenu, Grk Salpingidis je ušao sam u šesnaesterac i jednim potezom iznenadio vratara Kelavu.

Do kraja utakmice Zagrepčani su imali još nekoliko prilika, no niti jedna nije bila izglednija.

Igrači Dinama od početka su čuvali loptu, igrali polako, bez nepromišljenih akcija. Na momente su izgledali kao da točno znaju što rade. Posao su im olakšavali i sami Grci koji su im dopuštali da se nabacuju loptom i čekali svoju priliku.

Iako rezultat to ne pokazuje igrači Dinama imali su nekoliko izglednih šansi. Prvo je u 19. minuti Badelj pucao s 15-ak metara, no nije bio dovoljno precizan. Deset minuta prije kraja prvog poluvremena Sammir je ispucao korner, Beqiraj glavom dohvatio loptu, Tonel pucao prema golu, no lopta je ostala s krive strane gol linije.

U drugom je poluvremenu PAOK zaprijetio Kelavi, no Dinamov se vratar dobro snašao i izbacio loptu u korner. Nakon gola koji je dobrano protresao plavu momčad, igrači su izgubili onu mirnoću s početka. Akcije su im bile nedovoljno razrađene, a i kad su se uspjeli probiti do gola nisu bili dovoljno smireni i precizni da loptu zaista i pošalju iza grčkog vratara.

Najbolju šansu za izjednačenje imali su sredinom drugog poluvremena kada je sudac dosudio slobodni udarac. Pucao je Portugalac Beqiraj, opalio po golu, ali je netko u šesnaestercu dokatnuo loptu i izbio ju kraj gola.

Dinamo je na kraju sa sedam bodova ostao bez plasmana u drugi krug natjecanja. Spominjalo se 40-godišnje prokletstvo, no jasno je da je Dinamova momčad, takva kakva je sad, ipak preslaba za borbu s iskusnim veteranima iz PAOK-a.

Čak ni Mamićevo pojavljivanje u drugom dijelu utakmice nije dalo vjetar u leđa igračima koji su se osim sa suparničkim igračima i loptom morali boriti i sa hladnoćom i ledom na terenu. Ne jednom vidjeli smo Brazilce na leđima jer su kopačkom zahvatili zamrznutu lokvicu među travom.

Činjenica je da je Dinamo ove sezone napravio više nego i jedne prije. No, isto je tako činjenica da će proljeće dočekati samo s obvezama u HNL-u i Kupu. Na Europu će morati pričekati barem još jednu sezonu.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 15.12.10. 22:35

Jedna kontra je bila dovoljna...Eh, kontra!? Puno je toga u nas Hrvata skupljeno u gomilu nicega. Ali, dobro je dobro je...Jer bit ce i gore, buduci da bolje i ne zasluzujemo. Da li znate zasto?


registracija
8/7/09

bankar, 15.12.10. 23:32

dinamo nije ni zaslužilo nikakvo proljeće


registracija
14/8/09

NeMresBilivit, 16.12.10. 04:46

dajte novinari, malo ozbiljnosti. kakvo prokletstvo? pa nije dinamo klub van lokalnih okvira. pa nije on za europu. jednostavno mali lokalni klub. prokletstvo s tim nema nikakve veze.


registracija
17/1/10

pitman, 16.12.10. 05:45

jadno bez ideje,PAOK je bolji to je cinjenica


registracija
6/10/09

pfefer, 16.12.10. 07:31

nejveči dobitak za dinamo bude kad mamići i uprava napusti klub i preuzmu ga ljubitelji dinama a ne materijalisi i kojima se u očima vidi euro


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika