17.12.2010. / 12:52

Autor: Nacional.hr

Čili - čarobni ljuti prah za bolji seks i zdravlje organizma

Istraživanje koje su proveli australski znanstvenici pokazalo je da je čili jedan od najboljih saveznika u borbi s kilogramima. Osim toga, jedan je od 'najmoćnijih' afrodizijaka

Čili (chilli) je plod različitih tropskih vrsta paprike s vrlo sitnim plodovima koji se suše i melju u prah. Osim što se koristi za pripremu mnogih jela, njegovi određeni sastojci imaju i ljekovita svojstva, a poznato je da je i jedan od 'najmoćnijih' afrodizijaka. Međutim, odmah na početku valja napomenuti da se čili ne smije konzumirati u velikim količinama!

Sagorijeva kalorije
Istraživanje koje su proveli australski znanstvenici pokazalo je da je čili jedan od najboljih saveznika u borbi s kilogramima. Već nakon dvadeset minuta nakon što ste ga unijeli organizam, masne naslage se počnu topiti.

Potiče seksualnu želju
Čili papričica idealan je stimulator seksualne aktivnosti. Pojačava rad srca i dotok krvi do spolnih organa. Doduše, svi začini od kojih se znojimo smatraju se afrodizijacima. Dakle, ukoliko situacija u spavaćoj sobi nije baš najbolja, umjesto za zabavom izvan bračne postelje, krenite u nabavu za malenim ljutim papričicama.

Čili čuva zdravlje:
1. Štiti od svih vrsta karcinoma
2. Koristi se kao prevencija protiv dijabetesa
3. Čuva cijeli kardiovaskularni sustav

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 17.12.10. 14:46

obožavam čili


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika