20.12.2010. / 16:38

Autor: Nacional.hr

Opet promjena imena: Dinamo, Građanski ili Građanski Dinamo?

Prvi hrvatski građanski športski klub osnovan je 26. travnja 1911. godine u Zagrebu, iz čijeg imena se želi dodati Građanski kao prefiks na današnje ime kluba

U srijedu će se održati redovita godišnja klupska skupština Nogometnog kluba Dinamo gdje će se između ostalog raspravljati o ideji promjene imena koja je pokrenuta na temelju građanske inicijative čiji organizator je zagrebački sportski novinar Fredi Kramer, piše internetski portal gol.hr. Ovaj sportski novinar izdao je nekoliko monografija o 'modrom klubu', koji slijedeće godine slavi stotu godišnjicu osnutka.

Prvi hrvatski građanski športski klub osnovan je 26. travnja 1911. godine u Zagrebu, iz čijeg imena se želi dodati Građanski kao prefiks na današnje ime kluba. Simbol kluba je ime, grb, boja, a tvrdi se i trofeji koje je osvojio Prvi hrvatski građanski športski klub, čije ime je 1945. godine odlukom komunističkih vlasti promijenjeno u Dinamo. Godine 1991. ime kluba je HAŠK-Građanski, zatim Croatia, kako bi se opet vratilo ime Dinamo.

Pitanje je kako će na ideju promjena imena reagirati Bad Blue Boysi koji su se godinama borili kako bi se vratilo "sveto ime Dinamo". Pogotovo kad se zna da navijačima više od imena kluba smeta aktualna uprava.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 23.12.10. 19:59

Dinamo je plavi, Dinamo je plavi šampioooooon! Nek se samo usude ga minjat!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika