Objavljeno u Nacionalu br. 788, 2010-12-21

Autor: Marko Biočina

Komisija za javnu nabavu ima 2000 žalbi

U NAFTNOJ kompaniji
Lukoil već tri mjeseca
čekaju odgovor na pritužbuU NAFTNOJ kompaniji Lukoil već tri mjeseca čekaju odgovor na pritužbuIako je prošlo više od tri mjeseca otkako je naftna kompanija Lukoil podnijela žalbu Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave, zbog natječaja za nabavu dizelskoga goriva riječke komunalne prijevozničke tvrtke Autotrolej, odgovor još nije dobila. Lukoil se žalio da je na tom natječaju njegova ponuda, iako najjeftinija, zbog formalnih razloga proglašena nevažećom, te je posao dodijeljen riječkoj naftnoj kompaniji Europetrol. Ipak, ni tri mjeseca nakon podnošenja žalbe u Lukoilu nisu dobili nikakav odgovor od mjerodavnih institucija, a navodni razlog tome je prezaposlenost institucija koje se bave kontrolom javne nabave.

Tako navodno samo Državna komisija za kontrolu javne nabave ima više od 2 tisuće žalbi koje su u proceduri. Ipak, u takvoj situaciji se nameće pitanje koja je uopće svrha takvog tijela, s obzirom na to da je moguće da se ugovor u potpunosti provede prije nego što komisija donese pravorijek je li on bio sklopljen na zakonit način.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika