21.12.2010. / 13:22

Autor: Nacional.hr

Kiseli kupus - namirnica koja čuva zdravlje tijekom cijele zime

Ovo povrće ima mnoga ljekovita svojstva; istraživanja su pokazala da je riječ o hrani koja sadrži najviše korisnih sastojaka potrebnim ljudskom organizmu

Kupus je zeljasta biljka koja se uglavnom koristi kao salata, međutim moguće ga je konzumirati kao prilog i glavno jelo.

S obzirom da je niske kalorijske vrijednosti, preporuča se osobama koje imaju problema s viškom kilograma.

Međutim, ovo povrće ima mnoga ljekovita svojstva; istraživanja su pokazala da je riječ o hrani koja sadrži najviše korisnih sastojaka potrebnim ljudskom organizmu!

1. Kiseli kupus popravlja raspoloženje.

2. Potiče izmjenu željeza u krvi.

3. Blagotvorno utječe na probavu i sprečava rak debelog crijeva.

4. Jača imunitet.

5. Uklanja stres.

6. Neovisno je li sirovi ili kiseli, kupus umanjuje rizik od raka dojke.

7. Ova zeljasta biljka pomaže kod bronhitisa i prehlada.

8. Sok od kupusa liječi čir na želucu.

9. Listovi kupusa stavljaju se na opekline, rane i čireve.

10. Najveća riznica zdravlja nalazi se u kiselom, nekuhanom kupusu.

11. Povećava snagu mišića.

12. Pomaže kod izgradnje kostiju.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika