03.01.2011. / 12:55

Autor: Hina

Rodnoj kući legendarnog bubnjara Ringa Starra prijeti rušenje

No britanski državni tajnik za stanogradnju, uznemiren zbog mogućnosti da bi "rodna kuća bubnjara najpoznatije grupe na svijetu" mogla nestati s lica zemlje, od gradskih vlasti zatražio je da ponovno razmotre svoju odluku

Ringo StarrRingo StarrRodnoj kući legendarnog bubnjara Beatlesa Ringa Starra možda prijeti rušenje u sklopu plana za renoviranje čitave jedne četvrti Liverpoola.

No britanski državni tajnik za stanogradnju, uznemiren zbog mogućnosti da bi "rodna kuća bubnjara najpoznatije grupe na svijetu" mogla nestati s lica zemlje, od gradskih vlasti zatražio je da ponovno razmotre svoju odluku.

Naime, gradske su vlasti predvidjele rušenje 445 kuća koje datiraju iz razdoblja od prije 1919., a na mjestu kuće u ulici Madryn na broju 9, u kojoj je rođen Starr (pravim imenom Richard Starkey), trebale bi se izgraditi nove stambene zgrade. Otegotnu okolnost predstavlja i želja stanovnika spomenute četvrti, koji podupiru program izgradnje novih stanova. No obožavatelji Beatlesa i udruga "Save Britain's Heritage" nisu istoga mišljenja. Udruga od ministarstva stanogradnje traži da se angažira, a državni tajnik Grant Shapps već je napisao dopis gradskim vlastima.

Rodne kuće Johna Lennona i Paula McCartneya pod upravom su udruge National Trust koja se brine o zaštiti kulturne baštine i važna su turistička atrakcija, a u rodnoj kući Georgea Harrisona živi nova obitelj. Cavern Club, u kojoj su Beatlesi, kao anonimna grupa, prvi put nastupili, srušen je sedamdesetih.

Vezane vijesti

McCartney otkrio da se razmatralo ponovno okupljanje Beatlesa

McCartney otkrio da se razmatralo ponovno okupljanje Beatlesa

Paul McCartney otkrio je kako su Beatlesi, dok su sva četvorica članova bili živi, razmatrali mogućnost da se ponovno okupe, ali da nije bilo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika