03.01.2011. / 21:40

Autor: Totalsport

TBL liga: Sjajni Tomas i Ukić "sredili" Perasovića

Odličan je u Fenerovom dresu bio i Roko Ukić koji se u 28 minuta na parketu istaknuo s 15 poena (dvica 4-6, trica 1-3, slobodna bacanja 4-6), te po dva skoka i asistencije

Roko UkićRoko UkićTrinaesto kolo turskog prvenstva donijelo je obračun dva najjača kluba i hrvatskih trenera na njihovim klupama. Boljim se pokazao Fenerbahçe Nevena Spahije koji je sa 81-72 nadigrao Efes Pilsen Velimira Perasovića uz sjajnu igru naših košarkaša...

Fener je nešto slabije otvorio dvoboj u svojoj Sinan Erdem Areni, na poluvremenu je zaostajao četiri koša (37-41), ali je odlično odigranom trećom četvrtinom riješio pitanje pobjednika. Spahijina je momčad tu dionicu igre riješila u svoju korist rezultatom 19-8 i do kraja zadržala prednost.

Zanimljivo je da je Perasović nije uspio pronaći rješenje za svoga najboljeg prošlosezonskog igrača u Ciboni Marka Tomasa koji je utakmicu zaključio s 22 postignuta koša (dvica 5-6, trica 2-4, slobodna bacanja 6-7). Za 26 i pol minuta igre Tomas je ubilježio i tri skoka, te dvije asistencije.

Odličan je u Fenerovom dresu bio i Roko Ukić koji se u 28 minuta na parketu istaknuo s 15 poena (dvica 4-6, trica 1-3, slobodna bacanja 4-6), te po dva skoka i asistencije. Vrijedi spomenuti i učinak Kaye Pekera od 16 koševa i osam skokova, te debi Litavca Šarunasa Jasikevičiusa koji je u 12 minuta tri puta asistirao i uhvatio jednu loptu pod obručima.

I u poraženom je sastavu među najboljim pojedincima bio hrvatski košarkaš. Radi se, dakako, o Nikoli Vujčiću koji je odigrao 20 minuta i ubacio 12 koševa (šut za dva poena 6-7), te dodao tome jedan skok i tri asistencije. Kerem Gönlüm je s 18 poena i osam skokova bio prvo ime Efesa.

U ranijem dvoboju Olin Edirne je sa 76-56 deklasirao Tofaş u čijim je redovima najbolji s 13 poena (dvica 4-10, trica 1-2, slobodna bacanja 2-2) i pet skokova bio naš Tomislav Ružić.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika