12.01.2011. / 18:50

Autor: Hina

Novi neredi u Tunisu: Ubijena dva prosvjednika

U glavnome gradu Tunisu sukobi su prestali u srijedu popodne pošto je policija suzavcem rastjerala gomilu i zasad nema podataka o mogućim žrtvama i ozlijeđenima

Socijalni nemiri potresaju Tunis već mjesec dana (Foto: Reuters)Socijalni nemiri potresaju Tunis već mjesec dana (Foto: Reuters)Tuniska policija ubila je u srijedu dvojicu civila u Douzu na jugu zemlje gdje su prosvjedi prerasli u nasilje, a u središtu glavnoga grada Tunisa rano popodne prosvjednici su se sukobili s policijom koja je suzavcima rastjerala gomilu.

"Ubijeni su Hatem Betaher, sveučilišni predavač, i Riad Ben Oun, električar", rekao je očevidac o sukobima u Douzu, gradiću nekih 550 kilometara južno od Tunisa.

Socijalni nemiri potresaju Tunis već mjesec dana otkako su počeli prosvjedi protiv korupcije i visoke nezaposlenosti sa zahtjevima predsjedniku da odstupi nakon više od 20 desetljeća vladavine. U gušenju prosvjeda pale su 23 žrtve, po vladinim podatcima, odnosno 50, po izvorima udruga.

U glavnome gradu Tunisu sukobi su prestali u srijedu popodne pošto je policija suzavcem rastjerala gomilu i zasad nema podataka o mogućim žrtvama i ozlijeđenima.

Nakon policijske akcije tržnica na otvorenom je opustjela i zatvorene su obrtničke radionice i trgovine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika