18.01.2011. / 17:27

Autor: Hina , Nacional.hr

Branitelji ponovno napali Stankovića: 'Ugostio je Pupovca jer nije mogao Mladića ili Martića'

Za Stankovića je premijerka bila u nedjelju "proizvođač branitelja", u ponedjeljak "režiserka", a pitanje je što će biti danas popodne, istaknuo je Periša i izrazio zabrinutost uređivačkom politikom HRT-a kao javne televizije

Aleksandar StankovićAleksandar Stanković"Aleksandar Stanković je u svoju emisiju vjerojatno pozvao Milorada Pupovca jer mu je bilo žao što ne može ugostiti Ratka Mladića ili Milana Martića", rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Glavnog odbora Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Josip Periša.

Predstavnici nekoliko udruga iz Domovinskog rata ponovno su danas kritizirali rad novinara Hrvatske televizije, kojeg su zbog pitanja o tome je li politička korupcija stvaranje 500.000 branitelja optužili za "provokativne i lažne tvrdnje izrečene u emisiji 'Nedjeljom u 2' i stavljanje braniteljske populacije u kontekst političke korupcije".

Periša je rekao kako je očekivao da će se Stanković ispričati braniteljima i predsjednici vlade za te tvrdnje.

Također je kazao da (braniteljske udruge) jučer nisu održale konferenciju za novinare "u režiji Jadranke Kosor". "Ona nije režiserka, a mi nismo glumci", istaknuo je i upitao smeta li Stankoviću to što braniteljske udruge daju potporu Jadranki Kosor.

Rekao je da te udruge daju potporu predsjednici vlade jer je prije bila ministrica branitelja, pri čemu je istaknuo da su se branitelji prvi uključili u mjere gospodarskog oporavka dragovoljnim smanjenjem svojih mirovina od deset posto.

Za Stankovića je premijerka bila u nedjelju "proizvođač branitelja", u ponedjeljak "režiserka", a pitanje je što će biti danas popodne, istaknuo je Periša i izrazio zabrinutost uređivačkom politikom HRT-a kao javne televizije.

Osim nedjeljne emisije "Nedjeljom u 2", Periša je kritizirao Aleksandra Stankovića i upitao "gdje je on bio 1991. godine, kad je u Hrvatskoj bio Domovinski rat".

Predsjednica udruge Nezavisnih dragovoljaca hrvatskih Slavica Hruškar istaknula je kako je žalosno što je riječ o javnoj televiziji, dodajući da je Stanković vodio emisiju bez obzira na osjećaje branitelja. Naglasila je da će braniteljske udruge od čelnih ljudi HRT-a tražiti Stankovićevu odgovornost te je ocijenila da je nedjeljna emisija bila kap koja je prelila čašu.

Na novinarsko pitanje jesu li dobili odgovor na jučerašnje dopise Programskome vijeću HRT-a i HHO-u, koje su poslali zbog nedjeljne emisije Aleksandra Stankovića, Periša je odgovorio da nisu, ali će, dodao je, tražiti da ih netko iz Programskoga vijeća HRT-a svakako primi.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/7/09

verina, 18.01.11. 17:35

Eto, sad će branitelji uređivati i televizijski program. Vremena, očito, imaju!


registracija
14/11/07

laufer, 18.01.11. 17:43

Bravo za Stankovića, ima hrabrosti i volje reći istinu.
Toliki broj branitelja je uopće smiješno navoditi.
Ovi što vrište se naravno osjećaju ugroženi mogućim gubitkom beneficija ukoliko se doista provede prava revizija i utvrdi realan broj pravih branitelja.
Nakon 1945, isto tako se namnožilo "partizana" koji šumu nisu vidjeli, ali su zato desetljećima jahali na državnoj grbi i bili mjerilo svega.
Danas je potpuno ista situacija, samo je riječ "partizan" zamijenila riječ "branitelj".
(oba pod navodnicima, jer pravim partizanima i braniteljima skidam kapu)
Onda je bio jedan SUBNOR, a danas imamo kojekakvih braniteljskih udruga više nego što je bilo branitelja.


registracija
23/7/05

vkrstul4, 18.01.11. 17:59

Braniteljsko srce je kod nekih - srce veliko i široko
ali kod mnogih to srce je - velika i uska neumnost.


registracija
23/10/09

spinner, 18.01.11. 18:45

Pravi branitelji ionako gledaju svoja posla i ne jebe ih previše dnevna politika a pogotovo Stanković.
Branitelji su razbijeni u stotine raznih udruga kako bi se lakše manipuliralo njima čak i na lokalnoj razini. A ovi šupci što laju na Stankovića ionako nisu pravi branitelji već oni lažni koji znaju da će uskoro ostati bez svojih privilegija.
Ako imaju nešto protiv nek formiraju stranku i izađu na izbore i prosvijetle birače svojim programom pa nek većina glasa za njih, pa nek onda uređuju Hrvatsku koliko im volja. Isto vrijedi i za šupke iz HF.


registracija
15/8/10

bigred1, 18.01.11. 18:48

spinner potpisujem svaku riječ.


registracija
11/1/10

fluid, 18.01.11. 18:49

Nazočio sam sljedećim žrtvama domovinskog rata;1. poginuli ili ranjeni na prvoj crti usljed akcije.2.poginuli ili ranjeni usljed iznenadnog i nenajavljenog granatiranja.Na crti bojišta ili po naseljenim mjestima 3.Ubijeni ili ozlijeđeni kao zarobljenici 4.Ubijeni ili ranjeni nesretnim slučajem.Sve što sam nabrojao je neupitno u smislu herojstva,istine ili domoljublja.Tu se nema šta komentirati.Oni koji su stradali na bilo koji od nabrojanih načina,jako dobro znaju da spadaju među neupitne žrtve rata.ALI ! Kao žrtve rata sa potpuno jednakim pravima su i sljedeći slučajevi; 1.Poginuli ili ranjeni u pijanom stanju bez poštivanja ratnih pravila(pod uzbunom šetali ili se nepotrebno izlagali neposrednoj opasnosti od snajpera ili gelera).2.Poginuli ili ranjeni za vrijeme pljački nekretnina i pokretnina iz napuštenih kuća. 3.Nestručno rukovanje oružjem sa olakim shvaćanjem opasnosti koju oružje ima.4.Samoubojstva prouzročena razno raznim razlozima(strah,razočarenje ili sl.razlozi). 5.6.Ubojstva po kafićima u pijanom stanju,rukovođena osvetama i drugim strastima. Zašto ovo navodim?Svi imaju isti status nakon rata.I kod ostvarenja prava i kod statusa.Da li je to u redu?Da li se sa tim slažu oni prvi istinski ratnici?Nebih rekao.Ako se pokoji i slaže sa tim i nalazi opravdanje u tezi kako su svi podjednake žrtve rata i da nije bilo rata,još bi bili živi.Smatram da je to lažna solidarnost i nemože sve stati u isti koš.Oni koji su to trebali razvrstati i kategorizirati,nisu to pošteno uradili i eto nam 500.000 branitelja.Očevidima je utvrđivano kako je većina žrtava posljedica rata.Da,ali ne i pod istim okolnostima.A to bitno mijenja percepciju stradanja i naknada.


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 18.01.11. 19:01

Da li su ''branitelji'' danas u stanju obraniti hrvatski narod od svog ovog nepodnosljivog zla koje je hrvatskom covjeku od ''domovinskog rata'' i kroz sam ''domovinski rat'', nametnuto? Zar to nisu iskreni, posteni, casni i hrabri ljudi, ti ''hrvatski branitelji'' ?
Zar nisu ''politicari'' vec odavno nedvojbeno dokazali da je hrvatska politika zadnjih 20-ak godina dovela do svog ovog uzasa, koji nikako ne prestaje, barem za vecinu ljudi? Kako je moguce povjerovati da je svo to ''braniteljstvo'' i ''drzavotvorna politika'' bio posten, castani iskren posao kada sadasnjost daje osjecaj gorcine i apsolutne uzaludnosti, za veliku vecinu Hrvata? Da li su ''branitelji'' zajedno sa svojim ''mudrim'' politickim rukovodstvom danas spremni i u stanju zastititi Hrvatsku od bilo koga, ukljucujuci i USA, od bilo cega sto vecini Hrvata sada i ubuduce ne odgovara ili jednostavno ne treba? Mi nismo, najozbiljnije govoreci, nimalo slicnog mentaliteta a jos manje imamo slicnu povijest kao nasi danasnji ''dusebriznici'' , EU i USA, zar ne? Da li mozemo stvarno suradivati i biti od pomoci mi njima i oni nama, pogotovo sada kada smo u ovakvom stanju u koje smo naravno, vrlo ''mudro'' dovedeni?


registracija
27/7/09

columbo, 18.01.11. 19:09

Ovi jadnici koji su se lazno docepali bemeficija u velikoj su panici. No, tesko je bilo sto dodati poslije laufera, spinnera, fluida, vrkstula, verine...


registracija
27/7/09

columbo, 18.01.11. 19:17

@jjkeizerin,
svaka vam cast! Zalosno je da su branitelji (dakako, mislim na one koji su zagadili njihove redove), postali kamen o vratu drzavi. A s njima, to je nepobitno manipulira muljatorica Jaca...


registracija
10/11/09

ruvil, 18.01.11. 20:35

Bravo laufer sve je tako kako kazes a vidim da i ostali imaju slicna misljenja! Potpisujem!


registracija
7/1/11

djani, 18.01.11. 21:00

Dabogda više izišao taj famozni registar da ovakvi komentatori ne razapinju branitelje i oni ih kategoriziraju ma zamislite govana tko je gdje nastradao jel se sam ozlijedio ili od četničkog metka!!!
pa što vi BORCI niste bili na tim mjestima njihovim pa da vidite kako je ranjen biti i da je u ratu sasvim svejedno jel od dušmana nastradao ili od nestručnog rukovanja.nego ste u mišje rupe ušli i iz njih sada izlazite pa komentirate ,branitelji su vam problem a ne tzv lažnjaci koje vi navodite


registracija
8/8/09

tovar62, 19.01.11. 08:48

Ma da nema niko muda da makne tog Cetnickog provokatora,naguzija ga Josipovic,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika