18.01.2011. / 18:23

Autor: Hina

Skupina splitskih arhitekata podnijela ostavke zbog 'klijentelističkog odnosa s Kerumom'

"Istupi predsjednika (Jurice Jelavić) i pojedinih članova predsjedništva DAS-a srozali su ugled i obezvrijedili to društvo te izgradili klijentelistički, a ne partnerski udnos s gradskom upravom. Najsvježiji primjer takva ponašanja su događaji u vezi s planiranom gradnjom na sjevernoj strani Marjana", navodi se u pisanoj ostavci skupine članova DAS-a

Željko KerumŽeljko KerumPetero članova predsjedništva Društva arhitekata "Split" (DAS) i dvoje urednika DAS-ova portala podnijelo je pismene ostavke zbog neslaganja s vodstvom tog društva jer je u "klijentelističkom" odnosu s gradskom upravom, odnosno gradonačelnikom Željkom Kerumom čija nevjenčana supruga je investitor planirane gradnje ugostiteljskog objekta u park šumi Marjan tik uz morsku obalu, zbog čega je u prošlu nedjelju prosvjedovalo više tisuća Splićana.

Pisanu ostavku su potpisali arhitekti Danira Matošić-Matičević, Jelena Zanchi, Dinko Peračić, Marijana Bronzović, Mirjana Beganović te glavna urednica i član uredništva DAS-ova internetskog portala Miranda Veljačić i Dejan Stubnja.

"Istupi predsjednika (Jurice Jelavić) i pojedinih članova predsjedništva DAS-a srozali su ugled i obezvrijedili to društvo te izgradili klijentelistički, a ne partnerski udnos s gradskom upravom. Najsvježiji primjer takva ponašanja su događaji u vezi s planiranom gradnjom na sjevernoj strani Marjana", navodi se u pisanoj ostavci skupine članova DAS-a.

Podsjeća se kako je riječ o tome da je za izgradnju ugostiteljskog objekta na Marjanu, investitor kojega je tvrtka u vlasništvu Kerumove nevjenčane supruge Fani Horvat, raspisan pozivni, a ne javni natječaj te da je predsjednik DAS-a Jurica Jelavić među petero pozvanih arhitekata na taj natječaj.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 18.01.11. 18:58

Zagreb je pao pred građevinskom mafijom.Na redu je Split.Kladim se da će i on pasti.Hobotnica je to a ne sipa.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika