21.01.2011. / 15:43

Autor: Nacional.hr

Trodnevna žalost u Tunisu nakon masakra u demonstracijama

Vlada je potvrdila kako će priznati zabranjene političke stranke i grupe i kako će dati oprost političkim zatvorenicima

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU Tunisu počinje trodnevna žalost u spomen na 78 poginulih u demonstracijama, koje su dovele do pada predsjednika Zinea al-Abidine Ben Alia, izvještava BBC.

UN tvrde kako je oko 100 ljudi poginulo od ruku policije u demonstracijama koje su počele 17. prosinca prošle godine, nakon što se je jedan Tunižanin zapalio iz protesta. Još uvijek traju prosvjedi, ali u mirnijem tonu, protiv privremene vlade u kojoj sjede sada bivši članovi Ben Alijeve stranke RCD.

Vlada je potvrdila kako će priznati zabranjene političke stranke i grupe i kako će dati oprost političkim zatvorenicima. Ministri privremene vlade izjavili su ranije ovog tjedna kako su svi politički zatvorenici već pušteni na slobodu. Organizacija za ljudska prava Amnesty International pozdravila je taj potez, ali upozorava kako su neki pripadnici Islamističke stranke Ennahda još uvijek u zatvoru.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika