22.01.2011. / 13:16

Autor: Hina

Unija dala dvotjedni rok Mađarskoj da opravda skandalozni zakon o medijima

"Mogu potvrditi, Mađarska ima dva tjedna da odgovori, a nakon toga mi pridržavamo pravo na pokretanje postupka zbog kršenja pravila EU-a", rekao je Todd

Foto: ReutersFoto: ReutersEuropska komisija je Mađarskoj dala dvotjedni rok da pokaže da je njezin novi zakon o medijima u skladu s pravilima EU-a ili će se suočiti s pravnim mjerama, rekao je u petak glasnogovornik Europske komisije Jonathan Todd.

"Mogu potvrditi, Mađarska ima dva tjedna da odgovori, a nakon toga mi pridržavamo pravo na pokretanje postupka zbog kršenja pravila EU-a", rekao je Todd.

On je kazao da je europska povjerenica za informatičke i komunikacijske tehnologije Neelie Kroes u petak uputila pismo službenoj Budimpešti u kojoj se od nje traži da u roku od dva tjedna razjasni sva pitanja koja zabrinjavaju Europsku uniju glede novog mađarskog zakona o medijima.

Mađarsku, aktualnu predsjedateljicu EU-a kritizirali su Nijemci, Britanci i Francuzi, zabrinuti zbog ograničenja slobode medija koje se reflektira u novom zakonu o medijima.

Kritičari tvrde da zakon daje preširoke ovlasti nacionalnom tijelu za nadzor medija, te da je to tijelo previše ovisno o vladajućoj stranci.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika