22.01.2011. / 17:14

Autor: Hina

Čović: 'Cilj Njemačke je pridonijeti stabilnosti BiH'

"Cilj Njemačke je pridonijeti stabilnosti i približavanju BiH u euroatlantske integracije što je u interesu cijele regije", rekao je Čović kako ga prenose mediji

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenio je u subotu u izjavi za medije u Mostaru nakon razgovora s Christophom Heusgenom, savjetnikom za vanjsku i sigurnosnu politiku njemačke savezne kancelarke Angele Merkel da je cilj Njemačke pomoći stabiliziranju stanja u BiH i uključivanje cijele regije u EU.

"Cilj Njemačke je pridonijeti stabilnosti i približavanju BiH u euroatlantske integracije što je u interesu cijele regije", rekao je Čović kako ga prenose mediji. Dodao je kako se ta država ne želi miješati u unutarnje stvari u BiH, napose oko uspostave nove vlasti nakon listopadskih izbora.

Čović je u u petak u Berlinu s Heusgenom razgovarao o reformama u BiH i približavanju ove zemlje prema Europskoj uniji.

"Ključno je osigurati ustavnu jednakopravnost Hrvata s bošnjačkim i srpskim narodom. Hrvatima isključivo odgovara uređen sustav jer vjerujemo da ćemo kao najmalobrojniji narod tako najbolje zaštititi svoj položaj", dodao je Čović.

Ovoga tjedna u Berlinu je sa savjetnikom njemačke kancelarke za vanjsku i sigurnosnu politiku razgovarao čelnik SDA Sulejman Tihić, a sljedeći tjedan trebali bi se susresti i čelnici SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija i SNSD-a Milorad Dodik.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika