24.01.2011. / 08:23

Autor: Nacional.hr

Buran dan za Polančeca: Na sudu i kao svjedok i kao optuženik

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda treći će put raspravljati o osnovanosti optužnice u slučaju Spice.

Damir PolančecDamir PolančecNa ponovljenom suđenju bivšem potpredsjedniku Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivanu Gotovcu i poduzetniku Svjetlanu Staniću u slučaju mali maestro danas bi trebao svjedočiti bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Gotovčeva obrana tražila je Polančecovo svjedočenje jer je bio i predsjednik Upravnog odbora HFP-a i na taj način pretpostavljen Gotovcu. Gotovčev odvjetnik Ljubo Pavasović Visković smatra da je Polančec nezaobilazna figura u ovom procesu te da je bio upoznat s postupkom privatizacije Dalmacijavina.

Stanića USKOK tereti da je podmitio Gotovca pekom i putovanjem u Monte Carlo i tako ga potaknuo na zloporabu položaja kako bi mu omogućio da mimo tržišnih uvjeta na povoljan način stekne dionice Dalmacijavina i splitskog hotela Bellevuea, tvrtki u vlasništvu HFP-a.

Gotovcu i Staniću suđenje se ponavlja jer je Vrhovni sud ukinuo prijašnju oslobađajuću presudu i odredio ponovno suđenje na novom sudskom vijeću.

U ponedjeljak će se Polančec naći i na sudu zbog afere Spice.Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda treći će put raspravljati o osnovanosti optužnice u tom slučaju.

Nakon ročišta, optužno vijeće pod predsjedanjem suca Ivana Turudića odlučit će o osnovanosti USKOK-ove optužnice kojom se osmorica optuženika tereti da su koprivničku prehrambenu tvrtku Podravku oštetili za najmanje 400 milijuna kuna.

Uz Polančeca optuženi su bivši čelnici Podravke Darko Marinac, Zdravko Šestak, Josip Pavlović i Saša Romac, vlasnik i direktor splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić, suvlasnik varaždinske Fima grupe Milan Horvat te odvjetnik Zoran Marković.

Osim za udruživanje zbog počinjenja kaznenih djela, tereti ih se za zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja i poticanja na zloporabu i protuzakonito posredovanje.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika