24.01.2011. / 17:45

Autor: Hina

Benedikt XVI: Virtualni kontakt ne smije zamijeniti ljudski

Papa Benedikt XVI. pozvao je u ponedjeljak katolike da budu aktivni na društvenim mrežama na internetu, ali upozorivši ih da "virtualni kontakt ne bi smio zamijeniti izravni kontakt s ljudima".

Papa Benedikt XVIPapa Benedikt XVIPapa Benedikt XVI. pozvao je u ponedjeljak katolike da budu aktivni na društvenim mrežama na internetu, ali upozorivši ih da "virtualni kontakt ne bi smio zamijeniti izravni kontakt s ljudima".

"Treba se sjetiti da virtualni kontakt ne može i ne smije zamijeniti ljudski kontakt s osobama svih razina našeg života", rekao je Papa u poruci za 45. svjetski dan društvenih komunikacija.

Taj dan na temu "Istina, objava i autentičnosti života u digitalno doba" Katolička crkva obilježava 5. lipnja, ali Papin tekst je objavljen u ponedjeljak, na blagdan sv. Franje Saleškog, zaštitnika novinara.

Benedikt XVI. poziva kršćane da se "s povjerenjem ujedine uz svjesnu kreativnost i odgovornost u društvene mreže, sastavni dio ljudskog života".

On je tražio od mladih da "pravilno iskoriste svoju nazočnost u digitalnoj areni". Preporučio je svima kršćanskog duha na netu da se "očituju poštenom i otvorenom komunikacijom, odgovornom i uz poštivanje drugih".

Dan društvenih komunikacija je jedini svjetski blagdan koji je proglasio II. vatikanski sabor, (1962.-1965,). Prvi je obilježen 1966. U većini zemalja, po preporuci biskupa obilježava se u nedjelju prije Duhova.

Vezane vijesti

Vatikan ucjenjuju

Vatikan ucjenjuju

Vatikan je izložen ucjeni, posebice nakon dokumenata koje je prošli tjedan objavio dnevni list La Repubblica, priopćila je u srijedu Sveta Stolica i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika