25.01.2011. / 08:55

Autor: Nacional.hr

CommStellation: Mreža svih mreža seli se u svemir

U tvrtki ističu kako bi za pokrivanje Kanade brzim internetom trebalo barem 10 godina i više od 7 milijardi dolara za izgradnju. Uvjereni su kako će CommStellation stajati svega 70 milijuna dolara i biti će u upotrebi za 5 godina

Sateliti bi internetom pokrili cijelli svijetSateliti bi internetom pokrili cijelli svijetInternet je postao neizostavni dio modernog života. No, još uvijek postoje predjeli na Zemlji na kojima je nemoguće imati internetsku vezu. Kanadska tvrtka odlučna je u tome da internet omogući u svakom kutku naše planete i to pomoću mreže satelita.

BBC javlja kako bi tijekom 2014. i 2015. kanadska tvrtka Microsat Systems Canada u orbitu trebala lansirati čak 78 malih satelita koji bi trebali slušiti kao osnovna mreža koja će povezati promet lokalnih telekoma i internetskih providera s globalnom infrastrukturom.

U tvrtki ističu kako bi za pokrivanje Kanade brzim internetom trebalo barem 10 godina i više od 7 milijardi dolara za izgradnju. Uvjereni su kako će CommStellation stajati svega 70 milijuna dolara i biti će u upotrebi za 5 godina.

Ovo nije prvi pokušaj stvaranja mreže satelita za internet. Tvrtke Iridium i Globalstar lansirale su projekt O3b koji bi također trebao stvoriti mrežu satelita za stvaranje internetske mreže. Za razliku od Kanađana, ove dvije tvrtke dio financiranja primaju od Googlea i satelitskog operatera SES-a.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika