25.01.2011. / 11:54

Autor: Nacional.hr

Zamrznuta imovina odbjeglog tuniskog predsjednika vrijedna više od pet milijardi dolara

Vrijednost imovine u Francuskoj se procijenjuje na pet milijardi dolara

Plakat s prekriženim likom odbjeglog predsjednika u TunisuPlakat s prekriženim likom odbjeglog predsjednika u TunisuPariški državni ured tužioca izjavio je kako je pokrenuo preliminarnu istragu o vlasništvu imovine koje ima protjerani tuniski predsjednik Zine al-Abidine Ben Ali u Francuskoj, izvještava BBC. Istraga je pokrenuta nakon što su organizacija Sherpa, Transparency International France i Arab Commission for Human Rights ispunile prijavu za korupciju, krađu iz državnih fondova i pranje novca protiv bivšeg diktatora, koji je vladao 23 godine. Vrijednost imovine se procjenjuje na pet milijardi dolara. Ben Ali, koji je pobjegao u Saudijsku Arabiju, još uvijek nije komentirao optužbe.

Prošli tjedan tuniski tužioci su rekli kako će istražiti imovinu u inozemstvu, koju posjeduje predsjednik i njegova obitelj, uključujući moguće nelegalne transakcije i strane bankovne račune. Neki od 33 članova predsjednikove obitelji zadržani su u policiji, zbog sumnji kako su opljačkali državne račune i imovinu. Na taj potez odlučili su se nakon što je Švicarska zamrznula njegove račune, kako bi nova tuniska administracija mogla preuzeti imovinu u slučaju da je stečena protuzakonito.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika