25.01.2011. / 15:44

Autor: Nacional.hr

Medvjedev: Napad na Domodedovu dokaz je kako vlada čista anarhija

Pozvao je na potragu za odgovornima za napad, dok bi njihova organizacija terbala biti 'eliminirana'

Ruski predsjednik Dimitrij MedvjedevRuski predsjednik Dimitrij MedvjedevRusija treba uvesti sigurnosne mjere u zračnim lukama poput onih na izraelskim aerodromima kako bi se spriječili slični napadi, izjavio je u televizijskom obraćanju ruski predsjednik Dimitrij Medvjedev, a prenosi portal BBC.

Već ranije okrivio je dužnosnike zračne luke za 'jasne sigurnosne propuste' i pozvao na osudu odgovornih u slučaju, ako se to dokaže.

Pozvao je na potragu za odgovornima za napad, dok bi njihova organizacija terbala biti 'eliminirana'. Obratio se i dužnosnicima sigurnosnih službi, rekavši kako je terorizam najveća prijetnja Rusiji danas. Dodaje kako je rizik od terorističkih napada u Rusiji viši nego u SAD-u. Nastavlja kako je ovo 'bio odvratan, bezrazuman i okrutan zločin' te je ponudio pomoć ruske vlade obiteljima nastradalih. Događaj u zračnoj luci Domodedovo samo je dokaz kako vlada čista anarhija. Istraga vrhovnog tužitelja ustanovit će hoće li zaposlenici aerodroma biti optuženi za nemar. U međuvremenu izjavio je za novinsku agenciju RIA kako je naredio ministru unutarnjih poslova da predloži ostavke ili premještaj zaposlenih dužnosnika.

Kazao je kako se netko trebao dobro potruditi kako bi nosio ili donio toliku količinu eksploziva i ponovo naglasio kako uprava i osoblje aerodroma trebaju odgovarati za propuste.

Glasnogovornica aerodroma Jelena Galanova rekla je kako su u trenutku napada bili ispunjeni svi sigurnosni uvjeti i zahtjevi te kako su spremni snositi odgovornost. Prema RIA-i ruske vlasti bile su upozorene tjedan dana ranije kako će teroristički napad biti izvršen blizu jednog od moskovskih aerodroma. Prema pisanju medija policija traga za trojicom osumnjičenih, koji su sudjelovali u planiranju napada. Jedan očevidac je izjavio kako je bombaš samoubojica prije aktiviranja eksploziva povikao 'sve ću vas pobiti!'.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika