26.01.2011. / 19:47

Autor: Hina

Kancelarka Angela Merkel vraća popularnost pred lokalne izbora

Direktor Forse Manfred Guellner rekao je da je Merkel stekla takvu potporu nizom govora u posljednja tri mjeseca kojima je "izbrusila" svoju konzervativnu poziciju i naglasila razlike u odnosu na brzorastuće oporbene Zelene

Angela MerkelAngela MerkelKonzervativcima kancelarke Angele Merkel već treći tjedan zaredom raste popularnost, pokazuje ispitivanje javnog mnijenja objavljeno u srijedu po kojemu se potpora kancelarki oporavlja uoči izbora u sedam saveznih država ove godine.

Potpora kancelarkinim Kršćanskim demokratima (CDU) i sestrinskoj bavarskoj stranci Kršćansko-socijalnoj uniji (CSU) porasla je za jedan posto u odnosu na prošlotjednih 37 posto, prema anketi agencije Forsa za časopis Stern i televiziju RTL.

Tropostotni porast u posljednja tri tjedna doveo je konzervativce na najvišu razinu popularnosti od prosinca 2009., tri mjeseca nakon pobjede na saveznim izborima s osvojenih 33.8 posto glasova.

Direktor Forse Manfred Guellner rekao je da je Merkel stekla takvu potporu nizom govora u posljednja tri mjeseca kojima je "izbrusila" svoju konzervativnu poziciju i naglasila razlike u odnosu na brzorastuće oporbene Zelene.

No, manji koalicijski partner Slobodni demokrati (FDP), koje vodi ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle ostaje "uteg" koalicije s potporom od samo četiri posto, jedan posto manje od izbornog praga za ulazak u parlament. Njihova popularnost drastično je pala u odnosu na 14.6 posto na izborima 2009.

To koaliciji desnog centra koju čine konzervativci i FDP daje ukupno 41 posto, dva posto manje u odnosu na moguću koaliciju Socijaldemokrata i Zelenih.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika