28.01.2011. / 14:29

Autor: Nacional.hr

Tuniski premijer Mohammed Ghannouchi najavio izbore i zamijenio 12 ministara

Izjavio je kako je ovo 'tranzicijska' vlada i kako će 'odvesti zemlju u demokraciju'

Prosvjedi u Tunisu se nastavljaju (Reuters)Prosvjedi u Tunisu se nastavljaju (Reuters)Tuniski premijer Mohammed Ghannouchi obratio se javnosti kako je 12 ministara privremene vlade zamijenjeno novima, izvještava BBC. Izjavio je kako je ovo 'tranzicijska' vlada i kako će 'odvesti zemlju u demokraciju'.

Nastavlja kako su na njihova mjesta došli novi, podobni ljudi. Svoja mjesta napustili su ministar vanjskih poslova, obrane, unutarnjih poslova, financija i dr., svi su članovi Ben Alijeve stranke Ustavni demokratski zbor i njegove vlade još prije nemira.

Demonstracije se nastavljaju, traže se ostavke Ben Alijevih političkih saveznika. Smjenu je pozdravio UGTT, sindikat trgovine, koji je kazao kako neće pristupiti novoj vladi. Ghannouchi je najavio svoju ostavku 'u najkraćem mogućem vremenu' uz obećanje kako će izbori biti održani u roku od šest mjeseci.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 28.01.11. 20:52

I ništa se neće promijeniti osim što će na vlast doći oni koji će prodati novootkrivene plinske izvore. Što je možda i bio pravi razlog stvaranja krize. Izrael je svojedobno osvojio dio Palestine na kojima su pronađeni plinski izvori. Na žalost, Tunis ne graniči sa Izraelom, pa je trebalo smisliti nešto demokratskije od rata - prevrat.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika