31.01.2011. / 14:13

Autor: Hina

Šerbedžijin film '72 dana' na festivalu u Švedskoj

Film će se prikazati u službenoj konkurenciji, u kategoriji međunarodnih debitanata. Sudionici te kategorije natječu se za nagradu koja nosi ime slavnog Ingmara Bergmana, a sudjeluju i u natjecanju za nagradu publike

Danilo ŠerbedžijaDanilo ŠerbedžijaFilm "72 dana" redatelja i scenarista Danila Šerbedžije, snimljen u produkciji "Inter Filma", HTV-a, "Vansa" i "Lijenog filma", sudjeluje na 34. međunarodnom filmskom festivalu u švedskom gradu Göteborgu, od 28. siječnja do 7. veljače, priopćio je danas "Inter Film".

Film će se prikazati u službenoj konkurenciji, u kategoriji međunarodnih debitanata. Sudionici te kategorije natječu se za nagradu koja nosi ime slavnog Ingmara Bergmana, a sudjeluju i u natjecanju za nagradu publike. U kategoriji debitanata je šest filmova, a svaki će biti prikazan tri puta.

Ove godine na tom najvećem filmskom festivalu u Skadinaviji sudjeluju 442 filma iz čak 76 zemalja, a ovogodišnja tema je "prisutnost". Festival posjeti više od 200.000 gledatelja te je među najvećima u svijetu.

Festival je otvorio norveška kinematografska uspješnica "Kralj đavoljeg otoka" (King of Devil's Island), u kojem glumački postav predvodi skandinavska i svjetska zvijezda Stellan Skarsgard.

Film "72 dana", crna komedija, premijerno je prikazan ljetos na pulskom festivalu i dobio nagrade: publike, za najbolju glavnu mušku ulogu (Rade Šerbedžija) i najbolju sporednu mušku ulogu (Bogdan Diklić) te za najbolju masku (Snježana Gorup).

Nagradu publike osvojio je i na Filmskom forumu u Zadru. Izvan zemlje prikazan je u Segoviji, Utrechtu i prije nekoliko dana u Trstu na filmskom festivalu Alpe Adria Cinema.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika