31.01.2011. / 15:36

Autor: Nacional.hr

Rachid Ghannouchi vratio se u Tunis: Tisuće ljudi dočekalo vođu islamističkog pokreta

U prošlotjednom intervjuu za BBC rekao je kako 'dužnosnici bivše Ben Alijeve stranke trebaju napustiti prijelaznu vladu i kako bi Tunis mogao krenuti naprijed s koalicijskom vladom, koja bi izgradila suglasje za nekoliko sljedećih godina'

Rachid Ghannouchi na dočeku u zračnoj luci (Reuters)Rachid Ghannouchi na dočeku u zračnoj luci (Reuters)Rachid Ghannouchi, vođa glavnog tuniskog islamističkog pokreta Ennahda vratio se u domovinu nakon 22 godine izgnanstva, izvještava BBC. U zračnoj luci tisuće pobornika dočekalo je 69-godišnjeg vođu, koji je došao iz Londona. Najavio je kako se neće kandidirati na predsjedničkim izborima, ali njegova stranka prijavit će se na parlamentarne izbore.

U prošlotjednom intervjuu za BBC rekao je kako 'dužnosnici bivše Ben Alijeve stranke trebaju napustiti prijelaznu vladu i kako bi Tunis mogao krenuti naprijed s koalicijskom vladom, koja bi izgradila suglasje za nekoliko sljedećih godina'. Nastavlja kako će Ennahda nastaviti raditi s drugim opzicijskim grupama u Pokretu 18. Listopada, osnovanom 2005. godine, prema demokratskoj tranziciji.

Naglašava kako pokret Ennahda njeguje moderan islamistički pristup i djeluje unutar demokratskih okvira. Ghannouchi je pobjegao iz Tunisa, nakon što se je Ben Ali okomio na njega i njegovu stranku. Službeno vođa pokreta je još uvijek osuđen na smrtnu kaznu u Tunisu zbog zavjere protiv države, sudilo mu se u odsutnosti.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika