01.02.2011. / 11:55

Autor: Nacional.hr

Hologrami upozoravaju putnike na sigurnosna pravila na aerodromima

Julie Armstrong, direktorica osoblja na Manchersterskom aerodromu, tvrdi da je osnovna svrha postavljanja holograma davanje uputa putnicima o zabrani unošenja tekućine u avion koja je uvedena još pred četiri godine, no na koje putnici većinom zaborave

Julie Caper pored svog holograma (Foto: Reuters)Julie Caper pored svog holograma (Foto: Reuters)Putnike na Manchesterskom aerodromu u Velikoj Britaniji od idućeg tjedna će dočekivati hologrami osoblja aerodroma. Holograme će izraditi tvrtka Musion koja je osmislila i izradila animirani band Gorillaz.

Snimke stvarnih članova osoblja aerodroma, Johna Walsha i Julije Caper, dočekat će putnike nakon što stupe u zonu u kojoj se obavlja pretres. Zadatak virtualnog osoblja biti će objašnjavanje sigurnosnih postupaka vezanih uz unošenje tekućine u avion i podsjećanje putnika da pripreme svoje karte.

Julie Armstrong, direktorica osoblja na Manchersterskom aerodromu, tvrdi da je osnovna svrha postavljanja holograma davanje uputa putnicima o zabrani unošenja tekućine u avion koja je uvedena još pred četiri godine, no na koje putnici većinom zaborave.

Na aerodromu su dosada na razne načine pokušavali putnike prisjetiti na ovo pravilo pa su u ovu svrhu napravljeni posteri, a zaposlili su i ljude odjevene u divovske boce dezodoransa. Na aerodromu se nadaju da će hologrami riješiti ovaj problem, a kako su Julie i John već popularni kod putnika, nadaju se da će i njihovi hologrami također biti popularni.

Inače, holograme kao način za upozoravanje putnika već je uvelo nekoliko velikih britanskih aerodroma i za sad su veoma zadovoljni rezultatima.

Kako to izgleda možete pogledati u videu ovdje.

Vezane vijesti

Štrajk u njemačkim zračnim lukama

Štrajk u njemačkim zračnim lukama

Glavne njemačke zračne luke zahvaćene su u utorak opsežnim štrajkom koji je doveo do brojnih otkazivanja letova posebice iz Frankfurta. Štrajk je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika