01.02.2011. / 16:29

Autor: Hina

Ministar Ivić demantira koaliciju: 'Neće biti suradnje s Glavaševim klaunovima'

"S tim političkim cirkusom Glavaševih klaunova, klonova, potrčkala, raznoraznih kapetana, vojnih ljekara i skojevaca s kojima se upravlja daljinskim upravljačem iz zeničkog zatvora BiH suradnje niti je bilo niti će biti", kazao je ministar ivić

Ministar branitelja Tomislav IvićMinistar branitelja Tomislav IvićHrvatska demokratska zajednica (HDZ) neće u Splitu koalirati s Hrvatskom građanskom strankom (HGS) Željka Keruma, kao ni u Osijeku s Hrvatskim demokratskim savezom Slavonije i Baranje (HDSSB), istaknuli su danas na konferenciji za novinare glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić i predsjednik ŽO HDZ-a Osječko-baranjske županije Tomislav Ivić.

Podsjetivši na jučerašnji posjet Splitu premijerke Jadranke Kosor, Bačić je rekao kako je premijerka Kosor, uz više sastanaka, imala sastanak s Upravom "Brodosplita" tijekom kojeg je imala kratki susret i sa splitskim gradonačelnikom Željkom Kerumom prilikom čega se razgovaralo o dvije važne investicije koje se duže dogovaraju između hrvatske Vlade i Grada Splita.

Prva investicija se odnosi na ulaganja u splitsku luku, tj. na izgradnju pristaništa za privez brodova na kružnim putovanjima te na dogradnju kompleksa Lore. "Ništa više izvan toga, a pogotovo ne razgovora o bilo kakvoj koaliciji između Kerumove stranke i HDZ-a tamo nije bilo", rekao je Bačić. Dodao je kako je netočno sve što se veže uz eventualnu koaliciju HDZ-a i HGS-a, a pogotovo o tome predsjednica vlade ne bi razgovarala bez čelnika HDZ-a na području Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Bačić je ocijenio kako se medijskom spekulacijom o koaliranju s Kerumovim HGS-om želi zasjeniti i iznimno uspješan sastanak koji je premijerka Kosor zajedno sa svojim savjetnikom generalom Damirom Krstičevićem imala s predstavnicima branitelja i udruga iz Domovinskog rata koji su premijerki Kosor dali punu potporu.

Odbacivši, kako je rekao, neistinite i lažne konstrukcije u jučerašnjem središnjem Dnevniku HTV-a o mogućoj koaliciji HDZ-a i HDSSB-a u Osijeku, Ivić je kategorički rekao da "nikakve suradnje s HDSSB-om nije ni bilo, niti će biti".

"S tim političkim cirkusom Glavaševih klaunova, klonova, potrčkala, raznoraznih kapetana, vojnih ljekara i skojevaca s kojima se upravlja daljinskim upravljačem iz zeničkog zatvora BiH suradnje niti je bilo niti će biti", kazao je.

Ivić smatra da se s takvim lažnim konstrukcijama pokušava prikriti stanje da u Osječko-baranjskoj županiji postoji čvrsta koalicija između HDSSB-a, SDP-a i HNS-a. Podsjetio je kako su na prošlim lokalnim izborima HDSSB i SDP zajedno izašli na izbore te da je u dobrom dijelu gradova i općina u toj županiji na vlasti koalicija te dvije stranke.

Na novinarsko pitanje je li točno da će se raspustiti osječki odbor HDZ-a, Ivić je najavio da će se večeras održati sjednica Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije na kojoj će se razmotriti situacija u gradskom odboru Grada Osijeka te donijeti odgovarajuće odluke.

Upitan kakav je stav vodstva HDZ-a oko događaja u osječkom odboru HDZ-a, Bačić je rekao kako vodstvo stranke apsolutno daje potporu Županijskom odboru HDZ-a da utvrdi stanje u osječkom gradskom odboru.

Ivić je pojasnio kako su četiri člana osječkog gradskog odbora HDZ-a podnijela ostavke nezadovoljni situacijom u tom gradskom odborom, a po statutu stranke ŽO HDZ-a te županije će raspraviti stanje u osječkom gradskom odboru i donijeti potrebne odluke.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
24/3/10

bagsy, 01.02.11. 18:50

bože,što se sve može nazivati ministrom


registracija
14/11/07

laufer, 02.02.11. 10:01

Ajde, jedna pametna i od Ivića.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika