04.02.2011. / 13:01

Autor: Nacional.hr

Prosvjedi i u Rusiji: Nekoliko stotina Moskovljana tražilo protjerivanje Vladimira 'Mubaraka'

U prosvjedima je sudjelovao i vođa opozicije Boris Nemtsov, koji je prošli mjesec uhićen i pritvoren zbog sličnih demonstracija. Nemetsov je usporedio Putina sa egipatskim predsjednikom Mubarakom tvrdeći da između dvaju lidera nema razlike

Vladimir Putin, razlog još jednog prosvjedaVladimir Putin, razlog još jednog prosvjedaNekoliko stotina Rusa u ponedjeljak je izašlo na ulice i tražilo protjerivanje premijera Putina. Protest u Moskvi u kojem je sudjelovalo oko 500 ljudi, protekao je mirno, no policija je uhitila grupu od 20-tak prosvjednika. Prosvjedi su održani i u drugim gradovima, u St. Petersburgu prosvjednici nisu imao dozvolu pa je također uhićena grupa od 60 prosvjednika.

U prosvjedima je sudjelovao i vođa opozicije Boris Nemtsov, koji je prošli mjesec uhićen i pritvoren zbog sličnih demonstracija. Nemetsov je usporedio Putina sa egipatskim predsjednikom Mubarakom tvrdeći da između dvaju lidera nema razlike. Nemetsov je optužio Putina za korupciju i korištenje političkog položaja tijekom 11 godina vlasti za stjecanje bogatstva, na štetu ruskog naroda. Ruska opozicija održava demonstracije svakog zadnjeg dana u mjesecu kako bi skrenula pažnju na članak 31 ruskog ustava koji jamči slobodu okupljanja.

Prosvjed ja održan i 31. prosinca kada je uhićeno 68 osoba, uključujući i Nemetsova. U ponedjeljak je uhićen još jedan opozicijski lider, Eduard Limonov, zajedno sa svojim pristašama jer je,odbivši se pridružiti drugim prosvjednicima, namjeravao organizirati odvojeni prosvjed.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika