06.02.2011. / 09:39

Autor: Hina

Američki scenaristi nagradili 'Početak' i 'Društvenu mrežu'

Aaron Sorkin, scenarist "Društvene mreže" u režiji Davida Finchera nagrađen je za najbolji adaptirani scenarij ispred filmova "127 sati", "Phillip Morris, volim te", "Grad lopova" i "Čovjek zvan hrabrost"

David FincherDavid FincherFilmove "Početak" i "Društvenu mrežu" u subotu je nagradio ceh američkih scenarista dodijelivši im trofeje za najbolji originalni i najbolji adaptirani scenarij, što može biti naznaka za pobjedu na skorašnjoj dodjeli Oscara.

"Početak" u režiji Christophera Nolana psihološki je triler u kojem Leonardo DiCaprio prodire u podsvijest svojih žrtava kako bi odonud krao ili ondje unosio uspomene.

Scenariju "Početka" ceh američkih scenarista (WGA) dao je prednost pred scenarijima "Crnog labuda", "Boksača", te filmova "Djeca su dobro" i "Dar od srca".

Aaron Sorkin, scenarist "Društvene mreže" u režiji Davida Finchera nagrađen je za najbolji adaptirani scenarij ispred filmova "127 sati", "Phillip Morris, volim te", "Grad lopova" i "Čovjek zvan hrabrost".

"Društvena mreža" koja pripovijeda o stvaranju i razvoju društvene mreže Facebook adaptirana je za film prema knjizi "Slučajni milijarderi : priča o seksu, novcu, geniju i izdaji " Bena Mezricha.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika