06.02.2011. / 14:57

Autor: Hina

Hamid Karzai 21. ožujka najavljuje početak "afganizacije"

"Odlučni smo pokazati da Afganistanci mogu voditi i nadzirati vlastite poslove tijekom tranzicijskog postupka", izjavio je Karzai u Muenchenu

Hamid KarzaiHamid KarzaiAfganistanski predsjednik Hamid Karzai izjavio je u nedjelju da će 21. ožujka najaviti početak prijenosa odgovornosti za sigurnosno stanje u Afganistanu s međunarodnih snaga na afganistanske.

"Najavit ću prvu fazu prijelaznog razdoblja prijenosa odgovornosti na afganistansku Novu godinu 21. ožujka", izjavio je Karzai na marginama sigurnosne konferencije u Muenchenu, nazvavši taj proces početkom "afganzacije" sukoba s talibanima.

NATO i Karzai suglasili su se na summitu Saveza u studenome da će predaja odgovornosti afganistanskim snagama početi ove i završiti do 2014. godine.

NATO je ranije prioćio da će proces, kojim se postupno trebao smanjivati broj stranih vojnika u zemlji, početi ovog proljeća.

No, ni datum ni mjesto gdje će ta faza početi još nisu procurili kako se ne bi dale indikacije talibanima.

"Odlučni smo pokazati da Afganistanci mogu voditi i nadzirati vlastite poslove tijekom tranzicijskog postupka", izjavio je Karzai u Muenchenu.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika