08.02.2011. / 13:34

Autor: Nacional.hr

Britanska studija: 'Junk food' utječe na dječju inteligenciju

Hrana koju djeca konzumiraju u ranoj dobi utječe na kvocijent inteligencije u kasnijim fazama odrastanja i može umanjii inteligenciju unatoč kasnijim poboljšanjima prehrane, tvrde autori studije

Britanska studija je utvrdila da nezdrava hrana utječe na dječju inteligenciju. Prehrana 3-godišnjaka koja se sastoji od šećera, masnoća i prerađene hrane povezana je sa smanjenjem inteligencije u dobi od 8,5 godina, dok hrana puna vitamina i hranjivih tvari pozitivno utječe na razvoj mentalnih sposobnosti djece, utvrđeno je u studiji iz Bristola koja je objavljena u Časopisu o epidemiologiji i izvještajima o zdravlju društva.

Hrana koju djeca konzumiraju u ranoj dobi utječe na kvocijent inteligencije u kasnijim fazama odrastanja i može umanjiti inteligenciju unatoč kasnijim poboljšanjima prehrane, tvrde autori studije, a razlog je najvjerojatnije to što se ljudski mozak najbrže razvija u prve tri godine života.

Direktor istraživanja na školi Food Thrust, Michael Nelson, tvrdi da ipak nije bitno samo ono što se događa u najranijoj dobi, već da je bitno da djeca u školama dobivaju zdravu hranu jer je dokazano da to pozitivno utječe na koncentraciju djece. Ali ova istraživanja mogu pomoći i onima koji se bave djecom u njihovoj najranijoj dobi da dobiju informacije o pravilnoj ishrani djece i motiviranju djece da jedu zdravu hranu, izjavio je Nelson.

Vezane vijesti

U SAD-u je bucmasto dijete još uvijek ideal

U SAD-u je bucmasto dijete još uvijek ideal

Majke bucmaste djece često pogrešno misle da njihova djeca imaju normalnu tjelesnu težinu, a majke male djece normalne tjelesne težine misle da bi se… Više

Komentari

registracija
25/1/11

zubicvila, 09.02.11. 22:16

Svi pjevaju o potrebi izbacivanja duboko pržene hrane s naših jelovnika, ali što je s onim trenucima kada žudimo za slasnim i masnim obrokom? Teksašani daju svoje prijedloge i proglašavaju pobjednika natjecanja u friteziranju. Jeeee-haaa!
http://www.gricni.com/mljac-ili-bljak


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika