10.02.2011. / 15:15

Autor: Hina

'Kažite nikad više zločinima!'

'Zločinački pothvat' - Tužitelji za šestoricu BiH Hrvata traže 220 godina zatvora

Bivši čelnici Herceg Bosne optuženi su za zločine protiv čovječnosti počinjene u okviru udruženog zločinačkog pothvata protiv Bošnjaka i drugih nehrvata na područjima BiH koje su htjeli pripojiti Hrvatskoj

Foto: screenshot HTVFoto: screenshot HTVHaaško tužiteljstvo zatražilo je u četvrtak, na kraju svojih završnih riječi u Den Haagu, da se šestoricu političkih i vojnih čelnika bosanskih Hrvata optuženih za ratne zločine počinjene tijekom rata u BiH, proglasi krivima i da im se izreknu kazne zatvora u rasponu od 25 do 40 godina zatvora.

"Čujete li glasove? - Glasove žrtava", upitao je predmetni tužitelj Kenneth Scott sudsko vijeće zatraživši da se bivše čelnike samoproglašene HR Herceg Bosne - premijera Jadranka Prlića, ministra obrane Brunu Stojića te zapovjednike HVO-a generala Slobodana Praljka i Milivoja Petkovića osudi na 40 godina zatvora, zapovjednika vojne policije HVO-a Valentina Ćorića na 35 godina te šef ureda za razmjenu zarobljenika Berislava Pušića na 25 godina zatvora.

"Ovo je vaša najbolja prigoda da kažete nikad više. Nećemo ovo tolerirati", rekao je Kenneth Scott poručivši sucima da ovaj sud ima moć da se "žrtvama učini pravda".

Bivši čelnici Herceg Bosne optuženi su za zločine protiv čovječnosti počinjene u okviru udruženog zločinačkog pothvata protiv Bošnjaka i drugih nehrvata na područjima BiH koje su htjeli pripojiti Hrvatskoj.

Obrana šestorice bosanskih Hrvata sljedeći tjedan počinje izvoditi završne riječi.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 10.02.11. 17:50

Tužiteljstvo suda, zajedno sa britanskim foreign officeom te MI6-om trenutno izvršava sotonsku ulogu kriminalizacije Hrvatske, Franje Tuđmana i civilnog i vojnog vodstva od oslobodilačkog rata u kome je Hrvatska bila žrtva, napadnuta i izložena agresiji srbočetničke, crnogorske i JNA zločinačke bande. Sude mrtvim ljudima, i da bude još gore, one, od kojih se Hrvatska branila"slučajno" su zaboravili optužiti za upravo "zločin stvaranja velike" Srbije, koji tovare nama. Ovaj postupak tužiteljstva će osuditi i povijest, bez bojazni. Njima služi samo kao još jedan postupak, ravan bacanju bombe na Hirošimu i Nagasaki!
Prvorazredni zločin tužiteljstva! Ostaje samo nada, da u sudskom vijeću Haaškog suda sijede normalni ljudi. Ukoliko ovako šta prođe, kod BiH generala, te kod HR generala, treba jasno tražiti odgovornost hrvatskih krivokletnika, kojih Bogu hvala, ima pregršt!
Netko mora platiti!


registracija
7/1/11

djani, 10.02.11. 18:45

Ovo je dokaz da nas nikad nisu željeli i da je hrvatska neželjeno dijete,ali mi imamo izdajica više nego branitelja pa se netrebamo čuditi zašto naši političari niš ne reagiraju na ovo,jer da je srbima ovo bilo to bi sa svih strana prštale diplomatske note ,a na kraju krajeva dokle je banda išla sa slučajem Šljivančanin,ali oni su jedinstven narod bar po tome,a naši zlotvori ne brinu ni o gotovini ni čermaku ni markaču ni purdi ma samo da im je krasti i svoj rod zapošljavati


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika