12.02.2011. / 13:42

Autor: Hina

Afganistan: Napad na zgradu policije u Kandaharu

Puca se na zgradu policije iz Zarnegar Halla, "zgrade na drugoj strani ulice, pedesetak metara dalje", rekao je glasnogovornik Zalmaj Ajubi

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNa zgradu policije u Kandaharu, na jugu Afganistana, zapucano je u subotu iz automatskog oružja i ručnih bacača iz zgrade preko puta, potvrdio j e glasnogovornik guvernera istoimene pokrajine.

Puca se na zgradu policije iz Zarnegar Halla, "zgrade na drugoj strani ulice, pedesetak metara dalje", rekao je glasnogovornik Zalmaj Ajubi.

"Policija je okružila područje i još traje žestoka pucnjava između policije i pobunjenika" koji su se utvrdili u Zarnegar Hallu, velikom hotelu sa šest katova, dodao je. Novinar agencije France Presse čuo je pucnjeve iz automatskog oružja i ručnih bacača i u drugim četvrtima Kandahara, tradicionalnom uporištu talibanskih pobunjenika.

Svjedoci su rekli da su u sukobima uz afganistansku policiju sudjeluju i američki vojnici. Zasad nema podataka o eventualnim žrtvama.

Otkako ih je koncem 2001. s vlasti srušila međunarodna koalicija pod vodstvom Sjedinjenih Država, talibani predvode pobunu u Afganistanu protiv vlade u Kabulu i međunarodnih snaga sa 140.000 vojnika koja ju podupire.

Sukobi su se zaoštrili zadnjih mjeseci u pokrajini Kandaharu u kojoj se nedavno dogodilo više bombaških napada za koje su odgovornost preuzeli talibani, dok NATO-ovi vojnici već nekoliko mjeseci ondje vode ofenzive radi protjerivanja pobunjenika iz njihovih uporišta.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika