12.02.2011. / 19:26

Autor: Hina

Samara: Ubijeno 28 šijita tijekom hodčašća

Prije dva dana, u eksploziji bombe postavljene uz cestu sjeverno od Bagdada ubijeno je šest šijitskih hodočasnika, a 40 ih je ranjeno. Šijitski hodočasnici česta su meta naoružanih sunitskih grupa koji 'haraju' regijiom od pada režima Sadama Huseina 2003. godine

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNajmanje 28 osoba ubijeno je u subotu u samoubilačkom napadu na autobus u kojemu su se nalazili šijitski hodočasnici na putu prema iračkom gradu Samari, objavila je policija.

Još je 24 ljudi ranjeno u istom napadu što ga je počinio napadač samoubojica koji je detonirao eksploziv skriven ispod majice. Napad se dogodio na autocesti oko 110 km sjeverno od Bagdada.

U Samari se nalazi mauzolej u kojemu su pokopani deseti i jedanaesti imami koje štuju šijiti: Alija al-Hadi (827. do 868.) i Hasan al-Askari (847.-874.) Hodočasnici onamo putuju kako bi sudjelovali u svečanostima obilježavanja smrti imama Al-Askarija. U istom mauzoleju je pokopan i Mohamad al-Mahdi dvanaesti i posljednji imam čiji povratak čekaju šijiti.

Prije dva dana, u eksploziji bombe postavljene uz cestu sjeverno od Bagdada ubijeno je šest šijitskih hodočasnika, a 40 ih je ranjeno. Šijitski hodočasnici česta su meta naoružanih sunitskih grupa koji 'haraju' regijiom od pada režima Sadama Huseina 2003. godine.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika