13.02.2011. / 14:25

Autor: Hina

Broj mrtvih u samoubilačkom napadu u Iraku porastao na 48

"S obzirom na okrutnost koju sam vidio, ovaj je teroristički napad izvršila Al Kaida. Al Kaida se trudi potkopati stabilnost i mir u samari", rekao je Madžid Abas, lokalni čelnik

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaBroj mrtvih u samoubilačkom bombaškom napadu na šijitske hodočasnike nedaleko od iračkog grada Samare porastao je na 48, a ranjeno je 80 ljudi, priopćili su u nedjelju dužnosnici i policija.

Napadač je aktivirao pojas s eksplozivom u autobusu u kojemu su se nalazili šijitski hodočasnici na putu prema Samari u subotu. On se uspio ubaciti među gomilu hodočasnika na kontrolnoj točki.

"S obzirom na okrutnost koju sam vidio, ovaj je teroristički napad izvršila Al Kaida. Al Kaida se trudi potkopati stabilnost i mir u samari", rekao je Madžid Abas, lokalni čelnik.

U Samari se nalazi mauzolej u kojemu su pokopani deseti i jedanaesti imami koje štuju šijiti: Alija al-Hadi (827. do 868.) i Hasan al-Askari (847.-874.) Hodočasnici onamo putuju kako bi sudjelovali u svečanostima obilježavanja smrti imama Al-Askarija. U istom mauzoleju je pokopan i Mohamad al-Mahdi dvanaesti i posljednji imam čiji povratak čekaju šijiti.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika