16.02.2011. / 13:53

Autor: Nacional.hr

U Sjevernoj Koreji slavi se 69 rođendan Kima Jong-ila

Cijeli tjedan ća biti obilježen izložbama, kulturnim, muzičkim i plesnim priredbama

Priredba u čast Kima Jong-ila (Reuters)Priredba u čast Kima Jong-ila (Reuters)U Sjevernoj Koreji počele su svečanosti u čast 69 rođendana njihovog vođe Kima Jong-ila, izvještava BBC. Cijeli tjedan će biti obilježen izložbama, kulturnim, muzičkim i plesnim priredbama. Svečanosti će uključivati i umjetničke priredbe na ledu te izložbe hibridnog cvijeta Kimjongilia, koji je nazvan po sjevernokorejskom predsjedniku. Ulice Pyongyanga ukrašene su lampašima i transparentima s dobrim željama, izvještavaju državni mediji.

Služben priča tvrdi kako je Kim Jong-il rođen ne svetoj sjevernokorejskoj planini, koja se smatra kao mjesto podrijetla korejskih predaka. Službeno on slavi 69 rođendan, no u ruskim dokumentima piše drugačije. On bi trebao imati 70 godina, a rođen je u bivšem SSSR, gdje je njegov otac zapovijedao vojnom brigadom. Službena novinska agencija izvještava kako je 'cijela zemlja prožeta s velikim ponosom i veseljem'. Dijele se darovi, djeca dobivaju slatkiše, žvakaće gume i kekse.

Vezane vijesti

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Sjeverna je Koreja izmijenila ustav kako bi se u tom najvišem državnom dokumentu proglasila nuklearnom silom, što komplicira napore međunarodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika