17.02.2011. / 07:51

Autor: Hina

Egipatska vojska će ukinuti izvanredno stanje prije izbora

Vojno vijeće koje upravlja Egiptom namjerava ukinuti zakon o izvanrednom stanju prije održavanja parlamentarnih i predsjedničkih izbora, rekao je u srijedu jedan od članova odbora za izradu nacrta izmjena ustava.

Vojska će i dalje nadzirati stanje na ulicamaVojska će i dalje nadzirati stanje na ulicamaVojno vijeće koje upravlja Egiptom namjerava ukinuti zakon o izvanrednom stanju prije održavanja parlamentarnih i predsjedničkih izbora, rekao je u srijedu jedan od članova odbora za izradu nacrta izmjena ustava.

"Vojno vijeće je reklo da jamči ukidanje zakona o izvanrednom stanju uoči parlamentarnih a potom i predsjedničkih izbora", rekao je agenciji Reuters Saleh, jedini član Muslimanskog bratstva u deseteročlanom odboru, dodavši da je održavanje izbora predviđeno u roku od šest mjeseci.

Još nije moguće potvrditi je li vojno vijeće dalo takvo jamstvo.

Odbor za izradu nacrta ustavnih izmjena svoj je prvi sastanak održao u srijedu a vojska se nada održati referendum o ustavnim promjenama u roku od dva mjeseca.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika