23.02.2011. / 08:58

Autor: Hina

Turska evakuirala 3000 ljudi iz Libije

Oko 3000 turskih državljana ukrcalo se u dva broda u luci u libijskom Bengaziju i zaplovilo prema Turskoj u srijedu ujutro, u prvoj masovnoj evakuaciji stranih državljana iz Libije otkako su u toj zemlji počeli nemiri.

Stranci bježe iz Libije (Reuters)Stranci bježe iz Libije (Reuters)Oko 3000 turskih državljana ukrcalo se u dva broda u luci u libijskom Bengaziju i zaplovilo prema Turskoj u srijedu ujutro, u prvoj masovnoj evakuaciji stranih državljana iz Libije otkako su u toj zemlji počeli nemiri.

Tursko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo da su jutros oko 5 sati dva turska broda s po 1500 putnika zaplovila iz Bengazija prema prema Marmarisu na jugozapadu Turske. Do tamo bi trebali ploviti dvadesetak sati.

I druge zemlje čiji se državljani nalaze u Libiji pokrenule su planove za njihovu evakuaciju. Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova osnovalo je poseban krizni stožer s tom namjenom. Dosad su se u Hrvatsku redovnim zračnim linijama vratila četvorica radnika Geofizike, a na evakuaciji ostalih intenzivno se radi. Po akcijskom planu MVPEI-a i hrvatskih tvrtki, dio hrvatskih radnika iz Bengazija trebao se u srijedu evakuirati turskim brodom, ali zasad nije poznato nalaze li se oni na nekom od brodova koji su jutros zaplovili prema Turskoj.

U Tripoliju se nalazi 140 hrvatskih radnika, u Bengaziju 28, u Zali 70, u Kufri 26, a u Džalu 33 radnika tvrtki Crosco, Geofizika, Mont-montaža i Vijadukt.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika