24.02.2011. / 06:16

Autor: Nacional.hr

Bahrein oslobađa političke zatvorenike; kralj Saudijske Arabije najavio ekonomske reforme

Zaposlenik centra Nabil Rajab izjavio je kako je dosad oslobođeno 100 zatvorenika, no u zatvorima se još nalazi 400 osoba

Prosvjednici su na Bisernom trgu u Manami dočekali oslobođene političke zatvorenike (Reuters)Prosvjednici su na Bisernom trgu u Manami dočekali oslobođene političke zatvorenike (Reuters)Vlada u Bahreinu oslobodila je 25 važnih političkih zatvorenika, izjavio je Bahreinski centar za ljudska prava, a prenosi portal CNN. U izjavi piše kako je to prvi potez vlade nakon naredbe kralja Hamada bina Isaije Al Khalife za oslobađanjem 'zatvorenika savjesti' i obustavljanja sudskih postupaka protiv njih. Zaposlenik centra Nabil Rajab izjavio je kako je dosad oslobođeno 100 zatvorenika, no u zatvorima se još nalazi 400 osoba. Prosvjedi u Bahreinu se nastavljaju, dok je kralj u posjetu Saudijskoj Arabiji.

Kralj Saudijske Arabije Abdullah bin Abdul-Aziz vratio se u kraljevinu nakon operacije kralježnice u SAD-u i četiri tjedna oporavka u Maroku, a sveukupno je proveo tri mjeseca na liječenju, izvještava aljazeera.net. Odmah je najavio kako će uložiti 10.7 milijardi dolara u povećanje plaća, obećao je stvoriti nove poslove i oprost zajmova. Druge ekonomske mjere će biti smanjivanje visoke inflacije, pomoć mladim nezaposlenim ljudima, kao i onima koji studiraju u inozemstvu. Analitičari pišu kako Saudijsku Arabiju vjerojatno neće zahvatiti Jasmin revolucija.

U Egiptu ministar unutarnjih poslova Mahmoud Wagdy izdao je opću amnestiju za sve kriminalne i političke zatvorenike sa Sinajskog poluotoka. Od 350 zatvorenika većina su Beduini i njihovo pritvaranje je bilo sporno pitanje između beduinske zajednice i bivše Mubarakove vlade.

Vezane vijesti

Formula 1 umjesto ljudskih prava

Formula 1 umjesto ljudskih prava

Država u kojoj ovoga vikenda gostuju bolidi Formule 1 je duboko podijeljena. Od početka prosvjeda u veljači prošle godine poginulo je skoro 50 ljudi.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika