24.02.2011. / 08:49

Autor: Hina

Predstavljen roman 'Facebook kao oružje'

Radnja romana, smještena u Splitu, govori o djevojci ruskog podrijetla koja se prijateljima želi osvetiti preko Facebooka

Roman "Facebook kao oružje" autora splitskog novinara Ive Šćepanovića, koji je pisao 14 dana u 14 poglavlja na društvenoj mreži Facebooku, objavljen je u nakladi splitske tvrtke "Redak" i u tiskanu izdanju, a na večerašnjem predstavljanju istaknuto je da je to prvi takav roman napisan u svijetu.

Radnja romana, smještena u Splitu, govori o djevojci ruskog podrijetla koja se prijateljima želi osvetiti preko Facebooka.

"Roman sam pisao 14 dana na Facebooku, a u tiskano izdanje uvrstio sam i reakcije čitatelja koji su komentirali štivo u vrijeme dok se nalazilo na toj društvenoj mreži", objasnio je Šćepanović. Istaknuo je kako ti komentari nisu utjecali na radnju romana koju je razvijao dok je pisao štivo u 14 poglavlja.

Kazavši da je to prvi roman u svijetu napisan na Facebooku i objavljen u tiskanoj inačici, napomenuo je kako je provjereno da ni u Guinnessovoj knjizi rekorda nema takva primjera nastanka romana.

Stručnjak za duštvene mreže Krešimir Macan, koji je u večerašnjem predstavljanju romana sudjelovao izravno videovezom, istaknuo je kako mnogi u Hrvatskoj nisu svjesni važnosti Šćepanovićeva romana nastala na Facebooku. Po Macanovim riječima književni kritičari u Hrvatrskoj "izgubili su posao jer su kritičari svi oni koji su na Facebooku pratili i reagirali na roman".

Roman "Facebook kao oružje" je, kako je objašnjeno, dio projekta "Knjiga uživo" koji je pokrenula splitska Webknjižara.

Predgovor tiskanu izdanju napisao je poznati kvizoman Mirko Miočić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika